Djeca Krčke biskupije – djeci Sisačke biskupije, po rukama sv. Kvirina.

 

U organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije, u dogovoru sa svim vjeroučiteljima naše Krčke biskupije, organiziran je projekt Djeca Krčke biskupije – djeci Sisačke biskupije, po rukama sv. Kvirina. U projekt su se uključili i učenici naše škole, od 1. do 8. razreda, zajedno sa vjeroučiteljicama Mirjanom i Vesnom.

Akcijom smo željeli učiniti djelo ljubavi prema djeci u potresom pogođenim krajevima, te potaknuti našu djecu za plemenitost i suosjećanje prema vršnjacima u potrebi. Sveti Kvirin je zaštitnik Krčke i Sisačke biskupije te je zato i akcija nazvana– „po rukama sv. Kvirina“.

Djeca su u kutiji pripremila dar za svog nepoznatog vršnjaka, te u nju stavili i svoju poruku, pismo podrške. Osmaši su svoje poklone poslali već ranije, a sad se sakupilo 180 paketa koje smo u petak 26. ožujka svojim marljivim rukama iz školske učionice prebacili u Caritasov kombi. Dok smo mahali barba Robiju iz biskupijskog Caritasa, koordinatoru ove akcije koji je sa još jednim volonterom prikupljao darove po cijelom otoku i koji će se pobrinuti da stignu do cilja, bili smo veseli što smo i mi mogli sudjelovati u ovom projektu i na ovaj način pokazati svoju podršku potrebnima.

vjeroučiteljica Vesna