Posjet osmaša Vukovaru

Dana 19.05.2022. u ranim jutarnjim satima svi osmaši i njihova pratnja OŠ FKF i OŠ Malinska Dubašnica krenuli smo prema Vukovaru. Kad smo stigli u Vukovar u 12 sati imali smo sat vremena odmora prije ručka te smo u slobodno vrijeme razgledavali par tenkova.

Nakon ručka saslušali smo prezentaciju profesorice povijesti u MCDR Vukovar i kasnije razgledavali opremu i slike ranjenih vojnika, te pripadnike vojne snage uz vodstvo jednog vojnog lica. Kasnije smo se smjestili u sobe hostela „Dubrovnik“ te se uputili u razgledavanje Vukovarskog vodotornja i centra grada. Nakon razgledavanja smo se požurili u hostel uz pratnju naše razrednice i Google Maps-a, na večeru. Poslije večere uživali smo u slobodnom vremenu, upoznavanju novih prijatelja i zabavama po hodnicima i sobama.

Ujutro, nakon vrlo malo sati spavanja, ustali smo i doručkovali u restoranu “Istra“. Siti i zadovoljni krenuli smo u razgledavanje memorijalnih lokacija: crkve sv. Filipa i Jakova, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Ovčara i Spomen dom „Ovčara“, Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar i Groblje tenkova.

Siti od ručka posjećujemo Gradski muzej dvorac „Eltz“ i Muzej vučedolske kulture. Umorni ali sretni oko 16 sati krećemo na višesatno putovanje natrag na naš lijepi otok Krk. U busu muzike i zabave nije izostajalo.

Odgovori