Osmaši i dalje ne miruju: sljedeća stanica – Dalmacija!

U utorak 24. svibnja osmi razred zajedno s razrednicom se zaputio na ekskurziju u Dalmaciju. Autobus nas je pokupio u 6:30 na autobusnoj stanici. Ukrcali su se još osmaši sa Vrha i Punta.

Prvo odredište nam je bio Šibenik i katedrala Sv. Jakova koje smo razgledali u pratnji vodiča. Ručak smo imali u 13 sati. Oko 16 sati uputili smo se u Sokolarski centar gdje nam je domaćin imao predavanje o pticama, njihovom životu i zaštiti.

Slijedila je vožnja prema Resort Eklata Medena. Tamo smo se prvo prijavili na recepciju i ostavili stvari u sobama te krenuli na večeru u 19:30. U 21.30h imali smo organiziran disco gdje su se cure i dečki natjecali u pogađanju imena pjesama. Pobijedili su dečki što je bilo po prvi put unatrag deset godina.

Drugog dana nakon doručka krećemo u Trogir na razgledavanje. Vidjeli smo katedralu sv. Lovre, neki su se popeli na zvonik i samostano smo prošetali starim gradom.

Potom smo imali ručak u 12:30 te nakon toga krenuli za Split gdje nas je također vodila vodičkinja. Vidjeli smo Dioklecijanovu palaču koja se svima jako dopala. Vidjeli smo Dioklecijanove podrume, katedralu, Peristil, kip Grgura Ninskog… Još smo se malo šetali po Splitu, a oko 16:00 krenuli smo natrag u Medenu gdje smo mogli birati neku animaciju u dogovoru sa animatorima.

Trećeg dana zaputili smo se u Sinj gdje smo išli u crkvu Gospe Sinjske i Muzej sinjske alke. Imali smo i slobodno vrijeme u kojem smo se mogli sami prošetati ili otići na piće.  Slijedi odlazak u Hrvace na seosko domaćinstvo obitelji gdje smo imali ručak te se šetali u rijeku Cetinu.

Nakon ručka slijedi natjecanje u trčanju alke, skakanje u vrećama i povlačenje konopa. Vratili smo se u Medenu, povečerali i mogli birati animaciju u dogovoru sa animatorima.

Zadnjeg dana nakon doručka krenuli smo u NP Krku. U 12h smo se brodom zaputili do otočića Visovca. Ručak je bio u 14:30 te smo se oko 15:30 zaputili natrag doma. Stigli smo u večernjim satima oko 21h.

Ema

Odgovori