Terenska nastava u Zagrebu

U srijedu 1. lipnja ispod konobe “Luce” na autobusnoj stanici krenuli smo na izlet u Zagreb. Vodič nas je pratio do Omišlja i onda se iskrcao, a ušla vodičkinja koja nas je pratila do kraja izleta. Stali smo jedan put na benzinskoj stanici i tamo doručkovali.

Iskrcali smo se u Zagrebu ispred Tehničkog muzeja Nikola Tesla. U Tehničkom muzeju smo imali priliku vidjeti Teslin transformator i Teslinu struju, Faradayev kavez. Neki od tih izložbenih primjeraka su bili pokrenuti. Dalje smo krenuli na razgledavanje muzeja. Bilo je par odjeljaka u prizemlju: Promet, Rudarstvo, Energija i Vatrogastvo.  Započeli smo razgledavanje s detaljnim opisom strojeva  u djelu muzeja posvećenom Nikoli Tesli pa smo razgledali Promet. Bilo je puno prometala u zraku, po vodi i na kopnu. Bilo je: aviona, vlakova, tramvaja, auta, motocikala i traktora. Nakon muzeja posjetili smo Trg bana Josipa Jelačića.. Od Trga smo krenuli prema uspinjači koja nas je odvela do Gornjega grada. Posjetili smo kulu Lotrščak i Kamenita vrata.  Od Kamenitih  vrata smo hodali prema restoranu Mali Medo. Tamo smo ručali i nakon toga pola sata smo mogli sami razgledavati Zagreb. Nakon razgledavanja smo otišli u Escape Room. Podijelili su nas u četiri grupe i svaka grupa je otišla u svoju sobu sa zadacima.

Nakon Escape Room-a smo krenuli nazad u Vrbnik. Prilikom povratka zaustavili smo se malo izvan Karlovca na užini. Izlet smo završili vrativši se u večernjim satima nazad u Vrbnik.

Luka Juko, 5.r.

Odgovori