Božićni koncert iznova okupio mnogobrojnu krčku publiku

U četvrtak 19. prosinca 2019. godine održano je još jedno izdanje Božićno-novogodišnjeg koncerta, na poticaj učitelja osnovnih škola Fran Krsto Frankopan, Omišalj i Malinska-Dubašnica te u izvedbi učenika s područja čitavog otoka.

Ove godine to je bio 19. po redu koncert, inače prigodna blagdanska priredba prepoznatljiva po masovnosti izvođača – ponajviše združenom zboru sastavljenom od više od četiristo raspjevanih osnovaca. Osim po masovnosti izvođača, ovo hvalevrijedno događanje prepoznatljivo je barem po još dvjema značajkama: brojnosti publike koja iz godine u godinu, malo je reći, ispuni dvoranu do posljednjega mjesta, ali i neprekinutom humanitarnom angažmanu kojim se svake godine nastoji doprinijeti rješavanju problema iz naše sredine.

Upravo vezujući se uz potonje, uz prezentaciju glazbenog i scenskog izraza talentiranih školaraca, humanitarni aspekt ovogodišnjeg koncerta, čiju je organizaciju u cijelosti odradio kolektiv Osnovne škole Fran Krsto Frankopan – Područne škole Punat, bit će namijenjen za potrebe liječenja Mihe Tomažina, osobe oboljele od non-Hodgkin Lymphoma. Dobrovoljnim prilozima, kojima će se naposlijetku podržati obitelj Tomažin, još je jednom demonstrirana osjetljivost velikog broja otočana spram u zajednici uvijek prisutnih potreba.

Posljednjih godina, sredstvima prikupljenim tijekom ovog glazbeno-scenskog projekta, koji sigurno mnogima uspjeva uljepšati predblagdansko vrijeme, participiralo se u humanitarnim akcijama Dajmo da čuju, Djeca djeci i Dajmo im svjetlost te zalagalo za što bolju kvalitetu života HIV pozitivnih mališana, ali i darivao lovranski Dom za djecu Ivana Brlić Mažuranić te njivičku Udrugu Moj prijatelj u čijem je fokusu terapijsko, sportsko i rekreativno jahanje osoba s posebnim potrebama. Pored toga, brinulo se o štićenicima novovinodolskog Doma za djecu Braća Mažuranić, pomagalo djevojčici Taši Čiča iz Bakra, blizankama Josipi i Maji Zekić iz Vrha te Gabrielu Manceu iz Dobrinja. A tijekom najrecentnijeg izdanja ove koncertne priredbe, sredstva su prikupljana za pomoć u liječenju još dvojice mališana: Tea Jelenovića oboljelog od artrogripoze koja se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću mišića te Borne Brusića iz Krka oboljelog od Dravetovog sindroma, inače rijetkog oblika teško kontrolirajuće epilepsije.

Zanimljivo je, u nadi da će ova lijepa priča potrajati još dugo, prisjetiti se kako je projekt krenuo na inicijativu Valentine Vizin, Nariman Pavačić, Ane Jagić Aljić i fra Ivana Peranića, koji su ideju o humanitarnom božićnom koncertu, uz podršku ravnatelja, ostalih nastavnika te brojnih sponzora, uspješno preveli u djelo!

FOTOGALERIJA:

izvor: Grad Krk