Krčki robotičari na 10. Robotrci na prstenac uvjerljivo najbolji

U Barbanu je 19. kolovoza 2023., u dvorištu crkve sv. Nikole održano drugo završno natjecanje u okviru 10. Robotrke na prstenac. Na natjecanju je sudjelovalo 52 učenika raspoređenih u 18 ekipa, i to iz Pule, Barbana, Medulina, Pazina i Krka. Sve tri ekipe Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ Krk zauzele su prva tri mjesta, a Ivona Crnčić, članica ekipe Kluba informatičara otoka Krka KIOK, osvojila je 2.mjesto nakon pripetavanja u pojedinačnoj konkurenciji.

U sklopu 10. Robotrke na prstenac održano je već jedno natjecanje 17. lipnja 2023. godine u Krku, domaćin je bila Matična škola „Fran Krsto Frankopan“ Krk, a na natjecanju je sudjelovalo čak 103 natjecatelja u 35 ekipa.

Natjecatelji su učenici osnovnih škola s područja Istarske i Primorsko-goranske županije, natječu se u timovima, a svaki tim čine tri natjecatelja. Robot treba prijeći stazu i kopljem pogoditi prstenac. Svaki natjecatelj vozi ukupno tri vožnje (discipline) koje se razlikuju prema načinu upravljanja robotom.

Na natjecanju u Barbanu, osim tri najuspješnije ekipe, proglašavaju se i tri najuspješnija natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji.  Slovodobitnik Robotrke na prstenac je natjecatelj koji je ostvario najbolji pojedinačni rezultat na natjecanju u Barbanu.

Osnovnu školu „Fran Krsto Frankopan“ Krk predstavljale su tri ekipe s mentoricom Ivonom Klarić:

  • ekipa „Frankopani“: Anteo Muzurović Janeš, Emanuel Kraljić i Dorian Rimbaldo
  • ekipa „OHIO“: Andrija Braut i Petar Pekeč
  • ekipa „Pepco“: Doria Arabadžić, Nikola Bogović i Viktor Agejev

Klub informatičara otoka Krka KIOK predstavljale su dvije ekipe s mentorom Borisom Bolšecom:

  • ekipa „KIK“: Ivona Crnčić, Korina Kokotović i Katja Purić
  • ekipa „Tri mušketira“: Mihael Bajčić, Marin Braut i Toni Čeperić

Svi natjecatelji su dobili pohvalnice za sudjelovanje na natjecanju, a mentori zahvalnice za mentorski rad sa učenicima.

Sve tri ekipe Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ Krk zauzele su prva tri mjesta.

Priznanje i plaketu za osvojeno 1. mjesto s ostvarenih 21,5 bodova je dobila ekipa FRANKOPANI, OŠ „Fran Krsto Frankopan“  Krk, mentorica Ivona Klarić, a članovi ekipe su Anteo Muzurović Janeš, Emanuel Kraljić i Dorian Rimbaldo.  Svi natjecatelji su dobili priznanja za osvojeno 1. mjesto i zlatne medalje.

Priznanje i plaketu za osvojeno 2. mjesto sa ostvarenih 21 bodova je dobila ekipa Pepco, OŠ Fran Krsto Frankopan  Krk, mentorica Ivona Klarić, a članovi ekipe su Doria Arabadžić, Nikola Bogović i Viktor Agejev. Svi natjecatelji su dobili priznanja za osvojeno 2. mjesto i srebrne medalje.

Priznanje i plaketu za osvojeno 3. mjesto sa ostvarenih 19,5 bodova je dobila ekipa OHIO, OŠ Fran Krsto Frankopan  Krk, mentorica Ivona Klarić, a članovi ekipe su Andrija Braut i Petar Pekeč. Svi natjecatelji su dobili priznanja za osvojeno 3. mjesto  i brončane medalje.

Osnovna škola „Fran Krsto Frankopan“ dobila je i vrijedne nagrade: 3 kompleta Arduino Uno mikrokontrolera, kameru i nekoliko primjeraka knjiga za školsku knjižnicu.

Na natjecanju se vodila žestoka borba za osvajanje svakog boda, a završeno je pripetavanjem za prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji između 3 natjecatelja koji su u sve tri vožnje imali maksimalnih 9 bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji 2.mjesto je osvojila Ivona Crnčić, članica ekipe KIK, Klub informatičara otoka Krka KIOK, mentor Boris Bolšec. Njoj je pripalo priznanje za osvojeno 2. mjesto i nagrada – set robot Tobbie.

Nakon proglašenja najboljih, natjecatelji i njihovi mentori posjetili su adrenalinski park Glavani.

Čestitke svim našim vrijednim robotičarima na iznimnim rezultatima i sretno s pripremama za slijedeća natjecanja!