Naše učenice na Državnom prvenstvu iz atletike u Splitu

Nakon što su postale županijske prvakinje, učenice OŠ Fran Krsto Frankopan nastupile su, pod vodstvom mentora Lea Brnabića, na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava 7. i 8. razreda iz atletike koje se održalo u Splitu 10. i 11. svibnja 2017. godine.

Konkurencija je bila izrazito jaka, najjača do sada, te je na završnici DP nastupilo ukupno 36 osnovnih i 36 srednjih škola, ukupno oko 720 učenika i učenica te njihovi voditelji.

Defile i postrojavanje po županijamaUčenice su se natjecale u 7 disciplina (skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle 3kg, bacanje vortexa, 100m, 300m, 600m), a na kraju se trčala i štafeta 100-200-300-400m.

Bilo je napeto do samog kraja, poredak škola se mjenjao iz trenutka u trenutak jer se svaka disciplina, odnosno plasman u disciplini boduje za ukupan poredak, dok štafeta nosi duple bodove.

ŠtafetaZnajući rezultate, odnosno stanje forme svojih učenica, i znajući rezultate sa Državnog prvenstva od prošle godine, voditelj i mentor ekipe je znao i što otprilike očekivati, te se na kraju to i ostvarilo – učenice ŠSD Frankopan su svaka svoj nastup odradile na visini, odnosno na razini na kojoj trenutno jesu i postigle odlične rezultate, a neke čak i popravile svoje osobne rekorde, te je nastavnik Leo Brnabić zadovoljan odrađenim, te osvojenim 12. mjestom u izrazito jakoj konkurenciji učenica iz čak 18 županija RH.

Vrijeme, smještaj, hrana, sve je bilo odlično, steklo se puno novih poznanstava, iskustava, svi su se kući vratili umorni, ali i zadovoljni zbog jednog novog i lijepog iskustva i dogodine se vraćamo u još jačem sastavu! 🙂

Sve dodatne informacije možete pogledati na sljedećim linkovima:

http://skolski-sport.hr/index.php/2017/05/11/zavrseno-drzavno-atletici/

Leo Brnabić, mag.cin