Provedena druga komponenta projekta “Zdrav za pet”

Dana 4. svibnja 2017. godine u sklopu provođenja druge komponente projekta prevencije „Zdrav za pet“ policijski službenici policijske postaje Krk Jasmina Zmajla policijska službenica za prevenciju, Danijel Drglin policijski službenik za prevenciju u cestovnom prometu i Branko Očko policijski službenik za mladež, sa učenicima oba osma razreda Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ iz Krka posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Krka s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode.

Tom prilikom učenike su dočekali Goran Grubišić zamjenik zapovjednika JVP Krk, te vatrogasci Klaudio Morić, Franjo Turčić, Dejan Mršić i Denis Crvić koji su učenicima tom prilikom pokazali svoje prostorije kao i opremu i vozila kojima se koriste u svom svakodnevnom radu. Nadalje učenicima su prikazali način rada pojedinih dijelova svoje opreme kojom prilikom su učenici imali mogućnost isprobati i osobno se uvjeriti u način rukovanja i zahtjevnost pri obavljanju poslova vatrogasaca.

Obilazak Javne vatrogasne postrojbe završen je prezentiranjem fotografija koje se odnose na povijesni razvoj postrojbe kao i fotografije akcija i intervencija u kojima su sudjelovali pripadnici JVP Krk.

Naposljetku su vatrogasci zajedno sa svojim kolegama iz DVD Krk Davorom Brusićem i Nedjeljkom Jakovcem počastili učenike sokićima i grickalicama čime je na prigodan način obilježen dan Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca.

FOTOGALERIJA: