Tjedan psihologije

U tijeku je 14. po redu Tjedan psihologije u Hrvatskoj, u sklopu kojeg se odvija i manifestacija znakovitog i zanimljivog naziva Rijeka psihologije.

Događanja ovogodišnjeg Tjedna bit će zasigurno uvjetovana novonastalim promjenama u svijetu u kojem živimo, prije svega situacijom pandemije bolesti COVID 19, kao i stradanjima stanovništva u potresima, a pod sloganom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje!“.

U OŠ „Fran Krsto Frakopan“ Krk Tjedan psihologije obilježit će se kroz radioničke aktivnosti koje će provoditi školske psihologinje Danijela Šekuljica i Iva Žužić. Radionica „Stres i ja, prijatelja dva?“ namijenjena je učenicima 4.-7. razreda, te će se održati u sklopu redovite nastave, prema prethodnom dogovoru s razrednicima (detaljniji program Rijeke psihologije 2021. možete pronaći na rijekapsihologije.uniri.hr).

Pandemija virusa, nastava na daljinu, smanjeni socijalni kontakti, potresi – samo su neki od onih koje vrlo često čujemo u medijima i izvan njih, a predstavljaju značajne stresore za djecu. Što je djeci bilo (i jest) najteže tijekom ovog neizvjesnog razdoblja? Na koji se način djeca suočavaju sa stresom? samo su neka od pitanja na koja ćemo se pokušati dobiti odgovor. Aktivnosti u radionicama će se usmjeriti na osvješćivanje adekvatnih načina suočavanja sa stresom te na uvježbavanje tehnika opuštanja koje su primjenjive u svakodnevnim situacijama, a sve s ciljem očuvanja mentalnog zdravlja djece i mladih.