Učenici osmog razreda iz Vrbnika darovali školskoj knjižnici 50 knjiga

Učiteljica Mira KatunarU PŠ Vrbniku  nastavlja se akcija darivanja knjiga započeta u «Mjesecu hrvatske knjige».  Učiteljica Mira Katunar koja je darovala preko stotinu knjiga školskoj knjižnici u Vrbniku i  time zaslužila svaku pohvalu, potaknula je učenike osmog razreda na isti nesebični čin.

Naime, učiteljica je razrednica  spomenutog osmog razreda, te je predložila  učenicima da daruju knjige u školsku knjižnicu i tako započela akciju darivanja knjiga koja je trajala u prosincu i siječnju. Knjige su darovali učenici: Dina Antić (23 knjige), Iris Magaš (13 knjiga), te Petar Brusić (13 knjiga). Treba napomenuti da su mnoge darovane knjige vrijedna lektirna djela, dok je učenik Petar Brusić knjižnici darovao hrvatske enciklopedijske rječnike.

Iz neslužbenih izvora doznajemo da učiteljica Mira Katunar planira još neke akcije darivanja vrijednih knjiga  školskoj knjižnici.

Knjižnica u Vrbniku svakim novim danom je  bogatija za pokoji naslov, pa se knjižničarka ovim putem zahvaljuje svima koji su prepoznali važnost darivanja knjiga.

Pozivamo ostale učitelje i učenike da se odazovu  ovoj hvalevrijednoj akciji darivanja knjiga u školske knjižnice (Krk, Vrh, Vrbnik), koja će trajati sve do Svjetskog dana knjige i autorskih prava (22. travnja).

„Stvari koje želim da znam su u knjigama.
Moj najbolji prijatelj je onaj tko mi donese knjigu koju još nisam pročitao.“
(Abraham Lincoln)

 

Knjižničarka Antonia Martinčić