Završeno 26. izdanje Kampa mladih informatičara Hrvatske

Najbolje mlade informatičare krajem lipnja možete sa sigurnošću pronaći u Krku. Razlog je Kamp mladih informatičara Hrvatske koji Hrvatski savez informatičara svake godine organizira s ciljem dodatnog obrazovanja mladih i nadarenih informatičara osnovnih i srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske.

26. izdanje ove popularne ljetne škole održano je u gradu Krku od 23. lipnja do 3. srpnja 2016. godine u prostorima OŠ “F. K. Frankopan”. Krk je domaćin ove ljetne škole informatike već 9 godina za redom, od ukupno 12 puta koliko je Osnovna škola Krk bila domaćin Kampa. U 16 radionica Kampa svoje su znanje usavršavali učenici osnovnih i srednjih škola, sveukupno njih 93. Tijekom više od 300 školskih sati polaznici su u radionicama koje su vodili stručni suradnici HSIN-a i Kluba informatičara otoka Krka mogli naučiti od osnovnih naredbi u Logu do naprednih algoritma koji će im pomoći u rješavanju složenih natjecateljskih zadataka.

RADIONICE, PREDAVAČI I POHVALJENI UČENICI:

radionice

 

Polaznici Kampa imali su prilike poslušati i dva zanimljiva predavanja, Linearno programiranje i Vjerojatnost u informatici, Matije Bucića koji je na Kamp došao neposredno nakon što je magistrirao matematiku na Trinity College, University of Cambridge. Slobodno vrijeme polaznici su iskoristili za druženje, kupanje, igre, pokoji film te neizbježne nogometne utakmice.

DSC_4666Na Kampu su se za svoje nastupe na međunarodnim informatičkim olimpijadama (23. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi i 28. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi) pripremali i članovi informatičke reprezentacije. Pod budnim nadzorom voditelja Adriana Satje Kurdije i Frane Kurtovića, te uz pomoć bivših olimpijaca Ivana Katanića, Matije Bucića i Mislava Balunovića brusili su svoja znanja i vještine kako bi nastavili niz sjajnih uspjeha koje na međunarodnim natjecanjima postižu hrvatski informatičari.

U sklopu Kampa, u četvrtak 30. lipnja održana je i 5. juniorska hrvatska informatička olimpijada na kojoj je sudjelovalo 14 najboljih juniora (učenika osnovnih škola). Oni su tijekom četiri sata rješavali četiri originalna problemska zadataka na algoritamskoj osnovi.

jhio rezultati

Zadatke za JHIO napravili su i provedbu natjecanja odradili  Znanstveno povjerenstvo i  Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju, na čelu s predsjednikom Nikolom Dmitrovićem, profesorom mentorom iz XV. gimnazije, Zagreb.

DSC_4600U subotu, 2. srpnja održana je završna svečanost Kampa 2016. na kojoj su svim učenicima uručena priznanja, a najuspješnijima pohvalnice za pokazana znanja i zalaganje. Predavačima i voditeljima radionica, te pokroviteljima i suorganizatorima uručene su zahvalnice. Ovom prilikom dodijeljene su i medalje najuspješnijim sudionicima 5. juniorske hrvatske informatičke olimpijade.

Završnoj svečanosti Kampa nazočili su ravnatelj škole domaćina OŠ “F. K. Frankopan” Serđo Samblić, prof., predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić te gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić, prof. koji je na kraju svečanosti proglasio Kamp 2016. završenim.

Hrvatski savez informatičara organizirao je 26. kamp u suorganizaciji s Klubom informatičara otoka Krka – KIOK i OŠ “F. K. Frankopan” iz Krka, domaćinom ove ljetne škole. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu su pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, poglavarstvo Grada Krka i Županije primorsko-goranske.

Voditelji Kampa bili su Nikola Dmitrović, prof. mentor, u ime Hrvatskog saveza informatičara i Boris Bolšec, prof., u ime škole domaćina.

Za Hrvatski savez informatičara

Krešimir Malnar, tajnik

FOTOGALERIJA: