Četvrtaši obilježili Dan engleskog jezika

Dan engleskog jezika počeo se obilježavati 2010. godine kada su Ujedinjeni narodi odlučili da bi svi službeni jezici koji se govore unutar te organizacije trebali imati svoj dan. Tako je odlučeno da će se engleski jezik svake godine obilježavati 23. travnja jer je tog datuma obljetnica rođenja i smrti engleskog pisca Williama Shakespeara koji je puno utjecao na današnji engleski jezik.

Budući da već 4 godine učimo ovaj jezik i mi smo odlučili obilježiti ovaj dan. Na satovima slobodne aktivnost Engleska radionica na internetu  sam tražila  po čemu je engleski jezik poseban kako bi napravili plakat. Plakat smo zajedno napravili i izložili u holu škole .

Na satu engleskog jezika  učiteljica Margareta Orlić  nam je pokazala kako je engleski jezik nekada izgledao. Zatim smo odigrali igru na pametnoj ploči gdje smo spajali riječi istog značenja britanskog i američkog engleskog.

Učiteljica nam je pokazala 100 rječi koje se najčešće koriste u engleskom jeziku pa smo ih pokušali prevesti da vidimo koliko znamo engleski jezik. Gotovo sve riječi smo uspjeli prevesti. Naučili smo mnogo toga o engleskom jeziku što još nismo znali, a usput smo se i zabavili.

Marija Nosić, 4. razred