Dan sigurnoga Interneta

Svake se godine drugog utorka u veljači obilježava Međunarodni Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day  – SID). Ovogodišnji moto je: „Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama“. Cilj je osvijestiti, educirati i potaknuti sigurnije i odgovornije korištenje interneta (računala i mobitela), osobito među djecom i mladima u svijetu.

Međunarodni Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day  – SID) ove godine obilježava se u utorak, 6. veljače 2018. pod motom Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama.

Dan sigurnijeg interneta se obilježava u više od 130 država svijeta, u Hrvatskoj su se brojne škole uključile u obilježavanje, pa tako i naša škola „Fran Krsto Frankopan“, Pš Vrh, Vrbnik i Punat.

U školi Punat sudjelovali su učenici 5. i 8. razreda. Ovisno o uzrastu obrađivale su se razne teme odgovornog ponašanja na Internetu, rješavale su se ankete, popunjavali upitnici, gledali smo filmove.

Sa 5. razredom tema je bila: komunikacije među mladima pomoću Vibera, WhatsAppa, Instagrama i Snapchata. Neprimjerenih riječi, slika i poruka. Rječnika kojeg mladi svakodnevno koriste na društvenim mrežama i aplikacijama za komunikaciju. Izrada „lažnih profila“, pravila ponašanja na Internetu, sigurnost na društvenim mrežama.

Učenici 8. razreda svoja su znanja i  dojmove i znanja „digitalizirali“ i koristili se web 2.0 alatima poput  prezi ili  Toon Dooa. Možete ih pogledati na slijedećim linkovima:

učiteljica Klaudija Topić Matković