Dan sv. Patrika

Dan sv. Patrika je zaštitnik Irske  a obilježava se svake godine  17. ožujka. Ove godine učenici 7. i 8. razreda uz pratnju učiteljice Margarete obilježili su ovaj dan  na svima zabavan  način.

Na satovima engleskog jezika pogledali smo  edukativan videozapis i tako smo naučili mnogo zanimljivih činjenica o zelenom danu sreće te kako i na koji način se obilježava.

U ponedjeljak  14. ožujka   učiteljica je organizirala „potragu za blagom“ tako da su učenici morali tražiti  kodove sakrivene po školi, skenirati ih i rješavati razne zagonetke i kvizove kako bi došli do tajne riječi. Svaki kod nas je vodio do mjesta gdje je sakriven sljedeći, ali prvo smo morali otkriti zagonetku. Ovaj put 7. razred je bio malo brži te su osvojili slatkiše. Naravno,  i osmaši su se iskazali i također dobili nagradu uz zabavno iskustvo i znanje koje ipak najviše cijenimo.

Ostatak tjedna proveli smo izrađujući jedan od simbola Irske, djeteline s četiri lista. Budući da su ove djeteline simbol sreće na svaku smo napisali kratku irsku poslovicu za sreću te smo ih podijelili učiteljima i djelatnicima škole.

Neka vam i ova papirnata djetelina donese komadić poznate irske sreće!

učenici 7. i 8. razreda