Ekskurzija 2018. u Dalmaciju

U utorak dana 11.09.2018. u 6:00 sati ujutro krenuli smo na našu ekskurziju iz snova, no nismo išli sami s nama su išli i PŠ Vrbnik i PŠ Dobrinj. Kada smo prešli most krenuli smo po magistrali prema Zadru. Dok smo se vozili vidjeli smo puno zanimljivih mjesta. Oko 12:00 sati došli smo u Zadar. Ondje nas je čekao vodič Ivica. On nam je pokazao grad. Vidjeli smo pozdrav Suncu, morske orgulje, crkvu sv. Donta, crkvu sv. Marije, crkvu sv. Stošije i još mnogo kulturnih i povjesnih znamenitosti.

Nakon razgleda grada i slobodnog vremena otišli smo na ručak. Zatim, kada smo poručali, krenuli smo prema Parku prirode Vransko jezero. Vransko jezero smo gledali s vidikovca Kamenjak. Nakon razgledavanja i šetnje po kamenjaru krenuli smo u Vodice prema hotelu. Kada smo stigli do hotela ušli smo u sobe, povečerali i družili se.

Idući dan nakon doručka smo krenuli prema NP Krka. Stigli smo u NP Krka, a zatim krenuli prema brodiću i s njim po Krki do otočića Visovca. Na otočić Visovac došli smo oko 10:00 sati i krenuli u razgledavanje. Vodičkinja nam je pokazala samostan i muzej. Nakon razgledavanja otočića brodom smo se vratili na kopno i prošetali kroz nacionalni park. Slapovi i priroda parka su isijavali ljepotom. Razgledali smo park, te krenuli prema brodu i iskrcali se u Skradinu da poručamo.

Poslije ručka krenuli smo prema Sokolarskom centru gdje smo se upoznali sa sokolom i sovom. Neki od naših učenika su probali maziti sovu, nosom dirati kljun sokola i uhvatiti sokola na ruku. Završetkom edukacije i razgledavanja uputili smo se u hotel. Povečerali smo, spremili se i sa učiteljicama i vodičkinjom krenuli u večernji izlazak po Vodicama. Kada smo se vratili u hotel malo smo se podružili i otišli na počinak.

Treći dan nakon doručka uputili smo se prema Sinju. Stigli smo u Sinj i došli do Muzeja Sinjske alke. Vodič nam je objasnio sve o povjesti i sadašnjosti alke. Poslije posjeta muzeju otišli smo u svetište Gospe Sinjske i ondje vidjeli čudotvornu Gospu sa zlatnom krunom.

Kasnije smo krenuli u Split gdje nas je čekala vodičkinja gđa. Danica. Provela nas je kroz Dioklecijanovu palaču, splitsku katedralu i crkvu Gospe od zvonika. Nakon kratkog odmora neki učenici su posjetili stadion Poljud. Poslije razgledavanja stadiona uputili smo se na ručak, a zatim krenuli u Trogir. Vodičkinja gđa. Danica nam je pokazala trogirsku katedralu, gradski trg, zvonik katedrale sv. Lovre i palaču Ćipko. Kada smo razgledali Trogir vratili smo se u hotel, povečerali, podružili i otišli na počinak.

Make sure you inform them about the care services that they can expect when the home is

But, you should still maintain your essay easy and avoid using

Many times this may be achieved in a personal fashion, but occasionally it may also be done with visit the portal right here the help of a college professor.

technical terms which are only utilised in certain academic fields.

marketed.

Zadnji dan naše predivne ekskurzije nismo bili previše sretni. Doručkovali smo, te krenuli u Šibenik. U Šibeniku nas je čekala vodičkinja gđa. Irena koja nam je pokazala katedralu sv. Jakova  i staru jezgru grada. Nakon razgledavanja Šibenika krenuli smo na ručak. Poručali smo i krećemo prema Kninu. Posjetili smo Kninsku tvrđavu, razgledali muzej i krenuli prema Krku. U Punat smo došli oko 22:00 sata.

Na kraju bih još htjela spomenuti kako su nas vodičkinje i vodiči, a čak i sami učitelji jako pohvalili radi pristojnog  ponašanja.

Lucija Derenčinović