Lokve i bare otoka Krka

Udruga Hyla ove je školske godine otvorila natječaj pod nazivom “Mali školski ekološki projekti”. Natječaj je pokrenut kako bi se kod djece povećala svijest o prisutnosti i važnosti vlažnih staništa u njihovoj okolini, a koja nestaju velikom brzinom te su postala jedna od najugroženijih staništa na čitavome svijetu.

Ovaj natječaj nastao je u sklopu projekta “Vodeni biseri jadranskih otoka”, koji je Udruga Hyla započela krajem 2016. godine. Cilj je projekta doprinijeti efikasnijoj zaštiti vlažnih staništa na hrvatskim otocima te ukazali na njihovu neizmjernu biološku i kulturološku vrijednost.Vlažna staništa na otocima, poput lokvi, oaze su bioraznolikosti, ali u današnje vrijeme ubrzano nestaju, čemu ste i vi sigurno svjedočili. Zatrpavanje i neodržavanje jedni su od najčešćih razloga nestanka i ako se ovakav trend nastavi izgubit ćemo nezamjenjiv dio prirodne i kulturne baštine Hrvatske.

Stoga su se pojedini učenici našeg šestog razreda (Iva Lipovac, Patricija Olić, Rock Hunjadi i Ian Rodman) odlučili odazvati natječaju te snimili zanimljiv video kako bi pokazali vrijednost i ljepotu lokvi i bara našeg otoka Krka.

Dobitnici nagrada će biti objavljeni 14. svibnja 2018. na Facebook (Udruga Hyla/Association Hyla) i web stranici (www.hhdhyla.hr)!

Navijamo za naše učenike!

učiteljica Martina Miloš Šimanić