Mažoretkinje na turneji po Francuskoj i Španjolskoj

Mažoretkinje otoka Krka su  7. 10. u 21h sa Krčkog mosta krenule na još jednu turneju.  S nama su putovale mažoretkinje iz Krašića i Samobora.

Putovale smo cijelu noć te oko 10 ujutro stigle u Nicu. Odmah smo išle u razgledavanje. Vidjele smo zanimljive kulturne znamenitosti, skulpture i parkove. Prespavale smo u Nici, a drugo jutro krenule za Španjolsku.

Zbog problema u prometu stale smo u Cannesu te nakon razgledavanja nastavile put. Sljedećeg je dana na red došlo razgledavanje Barcelone. Posjetile smo baziliku Sagrada Familia, Park Güell i vozile se u otvorenom turističkom autobusu na dva kata.

Uslijedili su treninzi, nastupale smo u ulici Passeig Maritim, a navečer i u hotelu u kojem smo odsjele.

Sljedeći smo dan razgledale Malgrat de Mar, vozile se žičarom te šetale životopisnim ulicama. Popodne smo istim ulicama plesale defile. Zadnji smo nastup odradile u centru Malgrat de Mara nakon čega smo se slikale na njihovoj čuvenoj plaži.

Četvrti smo dan krenule za Francusku.  Stale smo u Monacu, Arnesu i  Gironi u kojoj se snimala serija „Game of Thrones“.  Posjetile smo i Carcassonne te St. Tropes. Navečer smo stigle u hotel u Montpellieru. U ponoć smo proslavile rođendan naše kadetkinje Laure.

Sljedećeg smo jutra krenule kući. Stale smo u Monte Carlu te nakon razgledavanja nastavile put. Putovale smo cijelu noć i ujutro stigle kući.

Bilo je ovo poučno i zabavno iskustvo. Jedva čekamo iduću turneju!

Mia Antolić, Idora Galjanić, Nika Nosić, Laura Polonijo, Ella Vuković i Paula Žic