Najdraži prosinački gost u našoj školi!

Prosinac je uvijek poseban mjesec djeci: prvo polugodište se bliži kraju, počinje se osjećati blagdanski duh, a 6. prosinca jedan je od najdražih dječjih dana u godini kada dobru djecu obilazi sv. Nikola. Ove godine nije zaobišao ni našu školu.

Tijekom prvog sata sv. Nikola svojim je ulaskom u učionice prekidao nastavu što učenicima i nije teško palo. Nakratko je zaobišao samo šestaše koji su pisali ispit iz matematike (nemojte reći učiteljici Sonji, ali skoro je zbog toga dobila šibu). I veliki i mali gotovo su mu se jednako obradovali što znači da nam je svima dragi gost unatoč godinama.

Zahvaljujući Općini Punat i nezaobilaznoj teti Ivi učenici su dobili velike slatke pakete, a sv. Nikola nije zaboravio ni učitelje i ostalo osoblje škole malenim znakom pažnje. Za uzvrat su ga četvrtaši počastili s pjesmom i dvije recitacije. Budući da je bio dobro raspoložen posjetio je i naše susjede vrtićare koji su ga također veselo primili u svoje tri grupe.

Danas nam je priču o sv. Nikoli čitala učiteljica Marijana Jelinić koju su sva djeca hvalila za izražajno čitanje. Da su mogli svi bi joj dali odličnu ocjenu! A osim toga i marenda je bila posebna. Prema želji četvrtaša danas su za marendu bili kolači, keksi i mlijeko. Nije baš najzdravije, ali jednom je u godini ovakav slatki dan u svakom smislu!

Hvala ti, sv. Nikola, na posjeti! Obećajemo da ćemo i sljedeće godine biti dobri.

U galeriji pogledajte mali dio današnje atmosfere.