Obilježavanje početka rekonstrukcije zgrade PŠ Punat s dogradnjom školske sportske dvorane

Punat (20)

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Primorsko-goranske županije i Općine Punat do 2018. godine nešto više od 100 učenika iz Punta uselit će u obnovljenu školsku zgradu, a dobit će i školsku sportsku dvoranu. Vrijednost projekta procijenjena je na 20.463.892,80 kuna, a tu treba dodati preko 700 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije te nabavku opreme za školu koja će uslijediti.

Nositelj projekta je Osnovna škola Fran Krsto Frankopan Krk, a troškove izvođenja radova sufinancirat će Primorsko goranska županija s udjelom od 40% i Općina Punat s udjelom od 60%. Ulaganje se planira provesti u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Rečeno je to, među ostalim, na svečanom obilježavanju početka radova kojima je prethodilo potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju između Primorsko-goranske županije, Općine Punat i Škole te potpisivanje Ugovora o izvođenju radova između tvrtke GP Krk d.d.Krk i Škole. Tom su se prilikom brojnim uzvanicima među kojima su bili i svi krčki načelnici te gradonačelnik, obratili župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Punat Marinko Žic i ravnatelj Osnovne škole “Fran Krsto Frankopan” Serđo Samblić.

“Županija je osnivač svih osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, a škole stare kao i ljudi i standardi se mijenjaju. Desetljećima nije ulagano i mi smo pokrenuli izgradnju niza škola i sportskih dvorana. Na Krku smo krenuli sa školom u samom Gradu Krku, zatim u Baški, a danas ovdje ispunjavamo obećanje Puntu jer u ovakvim sredinama škola je ne samo za djecu i kvalitetno obrazovanje – to je centar društveno kulturnog života mjesta. I ovdje novac poreznih obveznika sa Punta i županije vraćamo opet u graditeljstvo našega kraja”, istaknuo je župan Zlatko Komadina.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin navela je da će ukupna vrijednost investicije iznositi više od 21 milijun kuna te da će škola imati brojne nove sadržaje.

“Ova zgrada ubrzo neće ovako izgledati, imat će novu fasadu, prozore, krovni vrt, moderan sustav grijanja i hlađenja, dograđenu fotonaponsku elektranu. Unutarnji prostori bit će isto kompletno promijenjeni, moderni i suvremeni, 10 učionica, dobit ćemo vrlo moderan bibliotečno-informacijski centar, blagovaonicu a dograđuje se i prostor za više namjena”, rekla je Stilin.

Ravnatelj Samblić kazao je da se ovom gradnjom ostvaruje san svih građana Punta, a da će se zaposlenici škole truditi kako bi razina obrazovanja učenika služila na ponos mještanima Punta, ali i svim otočanima.

Realizacija projekta predviđa cjelokupnu rekonstrukciju postojeće zgrade osnovne škole i dogradnja školske sportske dvorane sa sportskim borilištem dimenzija 15 x 27 x 6 metara, kao i modernizaciju sustava grijanja, uvođenja sustava hlađenja i instalacija fotonaponske elektrane.

Temeljem planiranih radova očekuje se povećanje ukupne bruto površine sa 1.993 m2 na 3.138 m2 čime će se prvenstveno zadovoljiti potreba za većim prostorom za održavanje nastave (za 8 odjeljenja od 1. do 8. razreda u jednoj smjeni) sukladno utvrđenom Državnom pedagoškom standardu obzirom na povećanje broja stanovnika, živorođene djece i djece vrtićke dobi na području Općine Punat, pojasnila je u svojem obraćanju pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Ujedno će se izgradnjom sportske dvorane pridonijeti unapređenju kvalitete života lokalnog stanovništva i turističke ponude, odnosno zadovoljenju širih javnih potreba kako Općine Punat tako i Škole.

Primorsko-goranska županija, Općina Punat i Osnovna škola Fran Krsto Frankopan Krk zaključili su Sporazum o sufinanciranju kojim se utvrđuju obveze i način postupanja pri realizaciji projekta te ukupna obveza sufinanciranja izvedenih radova u iznosu od 8.185.557,12 kuna Primorsko-goranske županije i 12.278.335,68 kuna.

U tijeku je i provedba postupka nabave za obavljanje stručnog nadzora nad izvođenjem ugovorenih radova koju provodi Primorsko-goranska županija i čija planirana vrijednost iznosi 200.000 kuna.

Nabava potrebne opreme planira se u 2018. godini, a sredstva za opremanje bi se osigurala iz proračunskih pozicija decentraliziranih funkcija Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje.

Radove na rekonstrukciji škole izvodit će tvrtka GP KRK d.d. Krk.

Svečanost obilježavanja početka radova na rekonstrukciji puntarske škole obilježio je i nastup KUD-a Punat i Ženske klape Puntarke, a čast da zajedno sa županom i načelnikom sudjeluju u polaganju temeljnog kamena imali su učenici Škole Lucija Seršić i Nino Karabaić.

Tekst prenesen sa službene web stranice Primorsko-goranske županije

Za one koji nisu mogli prisustvovati ovom svečanom događaju prenosimo djelić atmosfere

Punat (1) Punat (2) Punat (3) Punat (4) Punat (5) Punat (6) Punat (7) Punat (8) Punat (9) Punat (10) Punat (11) Punat (12) Punat (13) Punat (14) Punat (15) Punat (16) Punat (17) Punat (18) Punat (19)