Rijeka psihologije u Područnoj školi Punat

Od 14. do 20. veljače 2022. u Hrvatskoj se obilježava 15. po redu Tjedan psihologije, manifestacija koja za cilj ima predstavljanje psihologije široj zajednici i ukazivanje na mogućnosti poboljšanja kvalitete života pojedinaca i zajednice. U okviru ovog tjedna na području Rijeke i okolice održava se Rijeka psihologije, koja okuplja psihologe i sve zaljubljenike u psihologiju s ciljem popularizacije psihologije i promicanja njenog položaja u društvu.

Školske psihologinje Danijela Šekuljica i Iva Žužić i ove su godine aktivno sudjelovale u Tjednu psihologije, održavši radionice za učenike matične i područnih škola. U Područnoj školi Punat  školska psihologinja Iva Žužić održala je radionicu za učenike 4. razreda pod nazivom „Hrabar kao lav, mudar kao knjiga“, usmjerenu na jačanje i poticanje razvoja pozitivne slike o sebi, kao važnom zaštitnom čimbeniku očuvanja mentalnog zdravlja.

Radionice o samopoštovanju samo su dio preventivnih aktivnosti koje školske psihologinje kontinuirano provode tijekom školske godine, s ciljem povećanja otpornosti djece i zaštite njihova mentalnog zdravlja.

U prilogu donosimo letak o obilježavanju Tjedna psihologije u našoj Školi.

Iva Žužić, školska psihologinja