Živio pust!

Prema dugogodišnjem običaju ove je nedjelje organiziran mali maškarani u Domu. Okupili su se gotovo svi učenici naše škole u pratnji svojih roditelja i članova obitelji koji su zadnjih dana vrijedno osmišljavali i pripremali svoje razredne grupne maske.

Program je započeo predstavljanjem prvašića koji su donijeli snježne pahuljice u Dom, a za njima i drugaši koji su predstavili cijelu abecedu pjesmom i plesom. Trećaši su se prerušili u Malce i izveli zabavni ples, a nedugo zatim su i šestaši kao Malci izveli kratki skeč. S četvrtašima smo zaigrali svima dragi Uno. Najbrojnija grupa bili su petaši koji su među okupljene donijeli selo Štrumpfova, dok su sedmaši sve pretvorili u Divlji zapad svojim plesom kaubojki i kauboja.

Kao i svake godine najiščekivaniji je bio nastup osmaša. Ove godine gledali smo natjecanje u Supertalentu, a snimku vam donosimo u nastavku.

Ovim putem zahvaljujemo se Općini Punat i Puntarskim užancama, a posebno tetama Ivi i Maji koji su i ove godine organizirali maškare i podijelili vrijedne nagrade učenicima. Torte su već pojedene, sladoled čeka kraj nastavne godine, maleni se vesele izletu autobusom, a veliki pikniku čim malo zatopli.

Iz godine u godinu sve je više ljudi koji se doseljavaju na naš otok i sa sobom nose svoje običaje i kulturu. Pohvalno je što im i mi možemo pokazati svoje bogato nasljeđe. Stoga budimo ponosni na ono što su nam ostavili naši stari i nastavimo držati običaje živima.

Sretno vam peto godišnje doba!