Drugi dan Male staroslavenske akademije

U srijedu 24. listopada 2018. polaznici Male staroslavenske akademije rad su započeli glagoljaškom radionicom. Nakon zanimljivog početka dana krenuli smo prema Biskupskom dvoru. Tamo smo poslušali predavanje učitelja Tvrtka Božića “Biskup Antun Mahnić i Staroslavenska akademija u Krku”.

Zatim nas je mons. Franjo Velčić upoznao s povijesnim prostorom Biskupskog dvora. Nakon toga poslušali smo nekoliko poučnih predavanja u katedrali.

Učitelj Tvrtko Božić i učiteljica Milica Žužić održali su predavanje “Ranokršćanski kapitel”. Nakon navedenog predavanja učitelj Tvrtko Božić i učiteljica Milica Žužić pripovijedali su nam o kapeli svete Barbare. Učiteljica Ana Kirinčić u kapeli sv. Križa zapalila je svijeću za biskupa Mahnića i izmolila molitvu Oče naš. Naposljetku župnik Anton Toljanić  predstavio nam je crkvu sv. Kvirina.

Prije ručka sudjelovali smo u glazbenoj radionici, a poslije smo marljivo prionuli radu u izabranim radionicama. Razišli smo se puni dojmova  u iščekivanju sutrašnje terenske nastave koja će se odvijati na otoku Krku.

Učenici novinarsko – informatičke radionice: Katarina Lesica, Sara Juras, Lea Mrakovčić i Damjan Žurga

Voditelji radionice: Iva Dujmović, Antonia Martinčić i  Dragan Malnar

Fotografije: Gabrijel Bajčić i Matej Ban

FOTOGALERIJA: