Krčanima 1. mjesto na Vjeronaučnoj olimpijadi Krčke biskupije

Završnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike osnovnih škola s područja Krčke biskupije u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije održana je ponedjeljak 2. ožujka 2020. u prostorima OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk u područnoj školi Punat.

Na završnom natjecanju, koje je imalo za temu “Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkova karizma u Hrvatskoj“, sudjelovalo je devet osnovnoškolskih ekipa.
Vjeronaučna olimpijada započela je molitvom. Riječi pozdrava i dobrodošlice natjecateljima i njihovim mentorima uputila je i uspjeh poželjela vjeroučiteljica Martina Jurjević, voditeljica PŠ Punat, uime ravnatelja OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk. Uime biskupa Ivice Petanjka govorio je dr. Franjo Velčić, generalni vikar Krčke biskupije, a prisutnima se obratio i vlč. Anton Peranić, predstojnik Katehetskog ureda.
Nakon toga pristupilo se natjecanju koje se sastojalo od tri dijela: pisanoga testa, tombole i milijunaka.

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Fran Krsto Frankopan“ iz Krka: u sastavu: Vanesa Depikolozvane, Doris Jurina, Adrian Polonijo i Emelia Prah pod vodstvom vjeroučiteljice Vesne Avsec. Oni će zastupati Biskupiju na državnom natjecanju. Drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk, PŠ Vrh, a na treće mjesto plasirala se ekipa OŠ Fran Krsto Frankopan“ Krk, PŠ Baška.

Na kraju su podijeljene nagrade natjecateljima i njihovim voditeljima, koje je darovao biskup Ivica Petanjak.
Na Državnom natjecanju srednjih škola Krčku biskupiju zastupat će ekipa SŠ Ambroza Haračića iz Malog Lošinja u sastavu: Paola Cesarić, Magdalena Karčić, Ana Mikić i Josip Mikić pod vodstvom s. Katarine Mikić.

FOTOGALERIJA:

foto i tekst: biskupijakrk.hr