Krenulo jubilarno, 30. izdanje Kampa mladih informatičara Hrvatske

I ovoga ljeta, nakon prošlogodišnje stanke, po jubilarni 30. put, najprivlačnije odredište naših mladih informatičara i programera bit će grad Krk, gdje će između 07. i 17. srpnja sudjelovati u radu Kampa mladih informatičara Hrvatske.

Ovu tradicionalnu ljetnu školu namijenjenu najboljim mladim informatičarima, darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola te članovima udruga i klubova Hrvatskog saveza informatičara (HSIN), potonje spomenuta asocijacija organizira u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i Osnovnom školom Fran Krsto Frankopana – Matičnom školom Krk, inače domaćinom, a sve pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Grada Krka.

Uz učenike pozvane temeljem nedavno zaključenog natječaja, Kampu će se priključiti i nadareni mladi informatičari iz udruga HSIN-a, kao i 15 učenika s područja Grada Krka. Primarne zadaće ovog zaista vrijednog programa su stjecanje znanja i vještina iz različitih područja informatike s posebnim naglaskom na programiranje, kako bi se njegovi polaznici što bolje pripremili za nadolazeća školska, županijska i državna natjecanja, informatičke olimpijade te ostale domaće i međunarodne natjecateljske smotre, zatim dodatno obrazovanje nadarenih informatičara osnovnih i srednjih škola te naposljetku druženje uz mnoge popratne, kulturne i sportske, aktivnosti.

Kao i dosad Kamp će se odvijati u prostoru krčke osnovne škole, a njegovim sudionicima biti će ponuđene neke od sljedećih (obveznih ili izbornih) radionica: Logo – napredni, Python, C++/STL, Algoritmi, Natjecateljsko programiranje, Uvod u kvantna računala, Uvod u računalnu sigurnost, Korisni alati za natjecanja ili Napredna robotika. Osim toga za sve okupljene organizirat će se zanimljiva predavanja, ali i brojni drugi sadržaji što će ih voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja te članovi Kluba informatičara otoka Krka.

Prema posebnom programu, u vrijeme trajanja Kampa, u Krku će se pripremati i članovi hrvatske osnovnoškolske informatičke reprezentacije koju očekuje nastup na 5. Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi – EJOI 2021. Također, za nastup na 28. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2021. u Krku će se spremati i hrvatski srednjoškolci, članovi nacionalne informatičke reprezentacije.

izvor: mrežne stranice Grada Krka