Oproštaj krčkih osmaša 2021. godine

Učenice i učenici 8.a i 8.b razreda Matične škole Krk, krčke Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, 8. srpnja 2021. prigodnom su se svečanošću oprostili od svojeg osmogodišnjeg školovanja.

Svečanost je započela pjesmom „Otok od zlata“, a „male maturante“, njihove učiteljice i učitelje, te nazočne članove obitelji pozdravio je ravnatelj Škole Serđo Samblić čestitavši im na uspješno završenom osnovnoškolskom obrazovanju. Poželio im je puno uspjeha u daljnjem školovanju i svako dobro u osobnom životu.

Kroz program su vodili Ana Rušin i Andrej Crkvenčić.

Izaslanica Krčkog gradonačelnika Andreana Gluvaković u svoje osobno i u ime gradonačelnika Darija Vasilića također im je čestitala na uspješno završenom osnovnoškolskom obrazovanju i najboljima među njima uručila nagrade: učenicama i učenicima za odličan uspjeh tijekom osmogodišnjeg školovanja Luciji Brala, Vanesi Depikolozvane, Dinu Dvorničiću, Mari Feretić, Dinu Jukiću, Doris Jurina, Damjanu Komljenoviću, Adrianu Polonijo, Nikoli Srdoču, Eni Toić iz 8.a razreda, te iz 8.b razreda Vidu Gamulinu, Emeliji Prah, Natali Rušin Jurina i Ana Rušin. Nagrađeni su i učenici koji su osmi razred završili s prosjekom 4,80 ili više Lucija Brala, Vanesa Depikolozvane, Mara Feretić, Doris Jurina, Damjan Komljenović, Adrian Polonijo, Nikola Srdoč, Ena Toić, Vid Gamulin, Natali Rušin Jurina, Ana Rušin i Matea Štefančić. Naravno da je nagrađen učenik generacije, ove godine tu titulu zaslužio je Nikola Srdoč.

Krčki su se učenici nakon toga predstavili i kao vrsni glazbenici: Mara Feretić na gitari, Adrian Polonijo na trubi, Lana Oršić na klarinetu, a veliki pljesak svih nazočnih zaslužila je Emelia Prah svirkom na glasoviru.

Nakon što su se učenice i učenici pročitanom porukom i cvijećem zahvalili svojim razrednicima i svim učiteljima, uslijedilo je druženje uz slatke delicije i osvježavajuće napitke.

FOTOGALERIJA:

izvor: otok-krk.org