Kviz o odvojenom skupljanju otpada, Rab, 8. lipnja 2016.

DSCN0545Svake godine društvo ˝Naša djeca˝ iz Malog Lošinja  u suradnji s udrugom ˝Put˝  iz Labina i županijskim aktivom učitelja razredne nastave organizira odgojno – obrazovni program pod nazivom program odvojenog sakupljanja otpada.

U program su uključeni učenici četvrtih razreda osnovne škole sa četiriju otoka:  Krka, Cresa, Lošinja i Raba. Ove je godine domaćin susreta bila je OŠ Ivana Rabljanina  u Rabu.  Predstavnici otoka Krka bili su učenici iz PŠ  “Vrh˝, s tim da su četvrtaše ˝pojačali˝  i neki učenici iz trećeg razreda.

Vrlo smo rado prihvatili poziv ravnatelja naše Škole za sudjelovanje u ovom kvizu.  Dobili smo priručnike  o gospodarenju otpadom po kojima smo se pripremali. Osim toga,  po grupama smo izrađivali plakate kojima smo predstavljali svoj otok, mjesto i školu. Posebnu pažnju posvetili smo izradi plakata koji je prikazivao naš planet kroz 4 godišnja doba, pošto je to  bila tema susreta. Kreativno smo iskoristili raznobojni  papir, plastiku, vatu, karton za jaja, žicu…

Kviz o odvojenom skupljanju otpada, Rab, 8. lipnja 2016. godineNa otok Rab krenuli smo rano ujutro, trajektom prema Loparu. Prilikom putovanja družili smo se, ponovili prezentacije te uživali u šetnji trajektom i jutarnjim zrakama sunca. U Loparu nas je dočekao autobus i poveo prema gradu Rabu. Upoznali smo se s ravnateljicom njihove Škole, ostavili plakate i uputili se u vođeno razgledavanje starog grada. Vodičkinja nam je sve jasno i zanimljivo ispričala. Uživali smo u prekrasnom zelenilu parkova, popeli se na vidikovac  s kojeg se dobro vide  zvonici ovog grada, udisali mirise mora, vidjeli kako izgledaju agave i kapari u cvatu, šetnjom vidjeli kino, knjižnicu , benediktinski samostan i katedralu.  Grad nas je oduševio!

Kviz o odvojenom skupljanju otpada, Rab, 8. lipnja 2016. godineOko 13 sati imali smo ručak. Nakon toga, krenuli smo prema sportskoj dvorani, gdje su svi učesnici dobili kape u bojama radi raspoznavanja ekipa. Svaka je ekipa predstavila svoj otok i školu, a Rabljani su imali vrlo zanimljivu eko – točku. Uslijedilo je natjecanje u kvizu znanja. Osvojili smo drugo mjesto!  U  sportskom  djelu natjecanja  skakali smo u vrećama, povlačili konopac i prenosili smo krumpir u žlici. Tu smo bili malo manje uspješni, ali smo se dobro zabavili. Na kraju možemo reći da smo zadovoljni rezultatom jer smo dali sve od sebe. Čestitamo  Lošinjanima koji su zauzeli prvo mjesto  u znanju i sportu!

Još je bilo dosta do polaska trajekta pa smo imali slobodnog vremena za igru u parku, šetnju i sladoled. Na trajektu je bilo vrlo zanimljivo, družili smo se, pjevali, šalili. U Valbisku smo stigli oko 20 sati. Čekali su nas roditelji kojima smo s veseljem  prepričavali  protekli  dan.

Zahvaljujemo se našoj Županiji, Gradu Krku, Komunalnom poduzeću „Ponikve“ i školi domaćinu koji su omogućili da svi  troškovi, od prijevoza, ulaznica, ručka, užine, sudjelovanje u natjecanju, nabavke priručnika  budu osigurani. Posebno se zahvaljujemo našem ravnatelju na organizaciji putovanja, bodrenju i  druženju s nama.

Bilo nam je odlično, ponovilo se!

Učenici i učiteljice 3. i  4. razreda PŠ Vrh

FOTOGALERIJA: