Marija Prihoda Perišić – Najuspješnija djelatnica u području tehničke kulture u PGŽ

Župan Zlatko Komadina je na svečanoj dodjeli uručio priznanja za kvalitetu, iznimna postignuća i doprinos razvoju tehničke kulture u Primorsko-goranskoj županiji u 2022. godini. Nagrada za najuspješniju djelatnicu u području tehničke kulture pripala je Mariji Prihodi Perišić, učiteljici tehničke kulture i informatike u OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk.

Nagradu za životno djelo “Željko Orešković” primio je Rifat Ramčić, koji je tom prilikom u ime nagrađenih zahvalio svima koji su prepoznali vrijedan rad, a djelatnicima u tehničkoj kulturi je zaželio nepresušan entuzijazam, pogotovo u radu s mladima.

Uz nagradu za životno djelo, župan Komadina je uručio nagrade za najuspješniju djelatnicu u području tehničke kulture Mariji Prihodi Perišić, učiteljici tehničke kulture i informatike u krčkoj Osnovnoj školi “Fran Krsto Frankopan”. Nagrade su još primili najuspješnija mlada tehničarka Iva Tomak, najuspješniji mladi inovator Gabrijel Majstorović i najuspješniji mentor Loris Rašpolić. Dodjeljujući priznanja, župan je izjavio kako Županija prati aktivnosti Zajednice tehničke kulture PGŽ od njenog osnutka, a to će nastaviti i ubuduće. Istaknuo je nastojanja da se što veći broj učenika upiše u strukovne škole, čemu svjedoče brojne nagrade članova Zajednice i sustava inovatora. Tu spada i Državna nagrada “Faust Vrančić” za 2022. godinu koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koju je osvojila Zajednica tehničke kulture PGŽ, zaključio je Komadina uručivši prigodni poklon predsjednici Zajednice Ružici Kamenjašević.

U obraćanju okupljenima, predsjednica ZTK PGŽ Ružica Kamenjašević je zahvalila Županiji i resornom odjelu na prepoznavanju značaja tehničke kulture, a dodjela nagrada je vjetar u leđa njenom razvoju i promociji, kazala je. Državna nagrada “Faust Vrančić” pripada svima nama koji smo svojim radom osvojili to priznanje, i na tome čestitam, zaključila je Kamenjašević.

Pročelnica resornog Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić zahvalila je Zajednici tehničke kulture PGŽ što kao krovna organizacija predvodi aktivnosti u području tehničke kulture. “Svojim djelovanjem Zajednica promiče daljnje unapređenje tehničke kulture, cjeloživotnog obrazovanja i digitalnih kompetencija, a sve u svrhu poticanja kreativnosti i inovativnosti, naročito djece i mladih te marginaliziranih skupina, posebice u slabije razvijenim dijelovima Županije kao što su Gorski kotar i otoci”, izjavila je Šišić.

Primorsko-goranska županija nagrađivanjem kvalitete i iznimnih postignuća u tehničkoj kulturi potiče kvalitetan i sustavan rad pojedinaca i udruga te njihov doprinos daljnjem razvoju i ciljevima tehničke kulture na području Županije. Postupak nagrađivanja provodi se u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Primorsko-goranske županije, a za ostvarena postignuća dodjeljuju se županijske nagrade.

Izvor: otok-krk.org