Održan 20. humanitarni božićno-novogodišnji koncert

U četvrtak 22. prosinca 2022. godine, u dvorani Srednje škole “Hrvatski kralj Zvonimir” Krk s početkom u 17:00 sati održan je tradicionalni, humanitarni božićno-novogodišnji koncert.
Ove godine to je bio jubilarni, 20. po redu koncert, prigodna blagdanska priredba prepoznatljiva po brojnosti izvođača – združenom zboru sastavljenom od više od 300 učenika iz svih osam škola s otoka Krka.

Ravnatelj Osnovne škole “Fran Krsto Frankopan” Serđo Samblić poželio je dobrodošlicu i zahvalio svim donatorima na pruženoj pomoći u realizaciji koncerta te je izrazio zadovoljstvo što je nakon dvogodišnje stanke zbog korone ponovno bilo moguće organizirati ovaj lijepi koncert.

Združeni zborovi Matične škole Krk te Područnih škola Baške, Punta, Vrbnika i Vrha zajedno sa zborovima Osnovne škole “Malinska-Dubašnica” i Osnovne škole “Omišalj” s Područnom školom Dobrinj svojim su izvedbama na najljepši mogući način uveli publiku u blagdansko ozračje. Okupljenih osam zborova u svojim su školama uvježbavale učiteljice Nariman Pavačić, Željka Komlenac, Kristina Ivošić, Ana Valković i Dana Bajčić te učitelji Jurica Goja i Davor Burlović.

Program su vodile učenice Petra Čuljat, Lea Sršić, Erin Orlić i Romana Bonifačić. Osim izvedbi združenog zbora, učenici Dorotea Stojaković, Katarina Mrakovčić, Vid Srakočić i Kristijan Pavačić su uprizorili dramski igrokaz “Božićni poklon”, a nastupili su još i Komorni ansambl Matične škole Krk i Glazbene škole Krk, plesna skupina PŠ Vrh, zbor Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i Mažoretkinje otoka Krka.

Osim po velikom broju izvođača na pozornici, ovaj koncert prepoznatljiv je i po brojnosti publike koja iz godine u godinu ispuni dvoranu do posljednjega mjesta, ali i humanitarnom angažmanu kojim se svake godine nastoji pomoći nekome iz naše sredine. Sva prikupljena sredstva, točnije 13 805,70 KN i 36 EUR upućena su našem učeniku za pomoć u liječenju.

Snimka koncerta: https://youtu.be/D2VE9xe57zA

Fotogalerija: https://www.photo-pick.com/online/nVyCd1e6.link

Fotografije: Luka Tabako Photography

Donatori: Donatori božićno-novogodišnjeg koncerta.pdf