Rezultati likovnog natječaja „Za Zemljin spas ja dižem svoj glas“

Imajući na umu važnost očuvanja okoliša čijoj zaštiti može pomoći svatko od nas,  Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavila je kreativni natječaj „Za Zemljin spas ja dižem svoj glas“ za sve učenike od nižih razreda osnovne škole.

Zadatak na natječaju bio je osmisliti motiv za platnenu vrećicu karakterističan za mjesto u kojem učenici žive, koje vole i dobro poznaju.

Na natječaj je prijavljeno 335 radova koji su doista pokazali vrijednost i ljepotu svakog kraja Republike Hrvatske te time naglasili važnost očuvanja kulturne baštine svojega kraja.

Svaki je likovni rad prikazom kulturnih ustanova, znamenitih osoba, rijeka, gora i drugih motiva predstavio pojedini kraj naše predivne domovine.

Od 335 pristiglih likovnih radova stručni žiri odlučio je s prve tri nagrade za svaku kategoriju nagraditi one likovne radove koji su se doista istaknuli svojim likovnim oblikovanjem te koji su dosljedni u svojoj inovativnosti i kreativnosti.

U kategoriji trećih i četvrtih razreda 2. nagradu osvojila je – Osnovna škola „Fran Krsto Frankopan“, Područna škola Vrh s učiteljicom Danijelom Žužić Kosić.

Posebnu pohvalu stručnog žirija dobili su učenici 2. razreda Područne škole Baška s učiteljicom Sonjom Polonijo.

Kao nagradu, Područnoj školi Vrh osigurat će se tisak pobjedničkog motiva na platnene vrećice te platnene vrećice za cijeli razred. Osim toga, prva tri rada s najboljim idejnim rješenjima očekuje i niz drugih bogatih nagrada uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uručenje nagrada bit će organizirano u rujnu ove godine.

Bravo! 😊