Svečano otvorenje sportske dvorane i rekonstruirane školske zgrade u Puntu

U srijedu 28. studenog upriličena je svečanost otvorenja školske sportske dvorane i rekonstruirane zgrade u koju se dva dana ranije uselio 121 učenik naše područne škole Punat.

Dvije i pol godine učenici i učitelji u Puntu su radili u vrlo ograničenim uvjetima. Nastava se odvijala u obližnjem Slovenskom odmaralištu. Sada, nakon sedmog seljenja, učenici pohađaju kabinetsku nastavu u 10 učionica – četiri učionice u prizemlju koristi razredna nastava, dok predmetna na raspolaganju ima šest učionica na katu i kabinet kemije koji će koristiti kao pomoćna učionica.

Ono što učenike posebno veseli je školska sportska dvorana koja je zaista velika i prekrasna i zasigurno će biti motivirajuća za još bolju aktivnost na satovima tjelesnog. Dvoranu će u popodnevnim satima ubrzo početi koristiti razne udruge i sportske skupine.

Školskim dvorištem dominiraju dva velika sportska igrališta, staza za skok u dalj i tartan staza, a cijelu zgradu omeđuju vrtovi koji će u naredno vrijeme biti zasađeni mediteranskim i ljekovitim biljem. Proteklog je vikenda škola Punat dobila donaciju obitelji Žic koja je na jednom dijelu čestice posadila 18 starih maslina čije će plodove učenici moći brati već sljedeće jeseni. Osim toga, već su dogovorena predavanja na kojima će djeca naučiti kako obrezivati i brinuti se o maslinama, kako ih brati te kako izgleda proces dobivanja maslinovog ulja.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, općinski načelnik Marinko Žic, zamjenik ministrice Divjak Momir Karin, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, zamjenica župana Marina Medarić, kao domaćin naš ravnatelj Serđo Samblić i četristotinjak dragih gostiju koji su na razne načine sudjelovali u ovom velikom projektu ili su pak željeli vidjeti novu školu i dvoranu.

Program su vodili osmaši Sara i Luka uz glasovnu pomoć Roberta Ferlina. Mnogi su se u publici pitali gdje je poznati radijski i televizijski voditelj, no to neka ostane mala puntarska tajna. Svečanost je započela državnom himnom koju je otpjevala Iva Lipovac i županijskom himnom u kojoj su joj se pridružile članice školskog zbora. Publici su kao i inače posebno simpatični bili najmlađi članovi KUD-a Punat koji su otplesali domaći tanac uz pratnju sopela. Školska sportska dvorana sada omogućuje mnoge aktivnosti koje se do danas nisu mogle odvijati. Stoga su okupljeni danas premijerno vidjeli točku sa svilenim trakama koju je sa učenicama uvježbao učitelj TZK-a. No, najzabavniji dio programa bio je igrokaz o složnoj braći kojeg su izveli učenici drugog razreda.

Dvoranu je blagoslovio puntarski župnik vlč. Ivica Kordić, a čast da prereže vrpcu imala je učenica trećeg razreda Romana Bonifačić kojoj će ovo sigurno biti draga uspomena.

Općina Punat okupljene je nakon programa počastila prigodnim domjenkom u školskoj blagovaoni nakon kojeg su svi zainteresirani imali mogućnosti prošetati školom.

 

Ovom prilikom želim se zahvaliti na podršci i posjeti svim ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova otoka Krka i okolice, kolegama učiteljima i stručnim suradnicima iz otočnih škola i naših područnih škola, djelatnicima građevinskih tvrtki koje su sudjelovale u izgradnji ovog projekta, prijateljima i susjedima iz Odmarališta Crvenog križa Maribor, gradonačelniku i općinskim načelnicima otoka, roditeljima sadašnjih i bivših učenika naše škole koji su svesrdno pomagali oko realizacije programa, a posebno mojim kolegama PŠ Punat koji su posljednjih dana neumorno radili od jutra do mraka. Svim Puntarkama i Puntarima čestitam u ime Stručnog tijela PŠ Punat dan općine i župe i vjerujem da im je otvorenje škole bio najljepši mogući poklon.

Sve zainteresirane koji nisu mogli prisustvovati svečanosti otvorenja od srca pozivam da se najave i dođu u školu u Puntu, a učitelji će ih rado provesti našim novim i lijepim prostorima.

Martina Jurjević, voditeljica škole

FOTOGALERIJA:

foto: Kristijan Žic