Zatvaranje 21. saziva Male staroslavenske akademije

U petak 26. 10. 2018. završen je 21. saziv Male staroslavenske akademije. Jutro je započelo već tradicionalnom  zajedničkom šetnjom učitelja u kojoj smo vidjeli: Trg krčkih glagoljaša, Crkvu Majke Božje od Zdravlja, Crkvu i samostan sestara Benediktinki, ulicu Jurja Križanića, Velu placu, Velika gradska vrata, Volsonis, Ribarsku ulicu, Mala gradska vrata, Venerin hram.

Zatim smo se okupili na Veloj placi i povijesnu šetnju završili vidjevši: Decumanus, Plathea antiqua, Knežev dvor, Istočna gradska vrata.

Na Kamplinu su učitelji već tradicionalno provjeravali što smo naučili prethodnih dana. Učitelji su kao i uvijek bili zadovoljni našim postignućima.

Zatim smo se uputili prema kreativnim radionicama u kojima su nas naši mentori pripremali za veliku završnu svečanost. Uzbuđeni i nestrpljivi dovršavali  smo naše kreativne radove na kojima smo prethodnim dana marljivo radili.

U 18. 30  započela je završna svečanost na kojoj su sve radionice pokazale što su radile u ovih nekoliko dana trajanja Akademije.

Glagoljaška radionica (voditeljica Mirjana Žužić)
Glazbena radionica (voditeljica Ana Jagić Aljić)
Povijesna radionica (voditelji Tvrtko Božić, voditeljice Željka Čačić i Daniela Jugo – Superina),
Likovna radionica (voditeljica Željka Žic Stašić),
Kaligrafska radionica (voditeljica Andrea Đordić),
Novinarsko – informatička radionica (voditeljice Iva Dujmović i Antonia Martinčić, voditelj Dragan Malnar)
Povijesno-dramske radionica (voditeljice Dina Valković i Maja Brajković)

S obzirom da slike govore više od tisuću riječi prepuštamo vas slikama.

Prepuni dojmova, zadovoljni novim naučenim spoznajama, pozdravili smo se s našim novim prijateljima s kojima ćemo i dalje ostati u kontaktu i prisjećati se naših druženja.

Učenici novinarsko – informatičke radionice:
Katarina Lesica, Sara Juras, Damjan Žurga, Lea Mrakovčić

Fotografije: Matej Ban, Gabrijel Bajčić

FOTOGALERIJA: