Učitelji na Interliberu

Učitelji na InterliberuU subotu 14. studenoga 2015. učitelji Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ Krk uputili su se na tradicionalni Interliber koji se održavao od 10. – 15. studenog 2015. na Zagrebačkom velesajmu. Na ovogodišnjem Interliberu  održane su brojne književne radionice, okrugli stolovi, razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga…

Prije samog posjeta Interliberu učitelji Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ u Krku poslušali su predavanje u organizaciji Školske knjige koje je vodila Dinka Juričić. Nadasve inspirativna govornica održala je predavanje pod nazivom „10 razloga zbog kojih pametni ljudi donose loše odluke“. Predavanje je bilo namijenjeno učiteljima, odgajateljima, te svim stručnim suradnicima koji rade s učenicima. Tema predavanja odnosila se na podizanje samopouzdanja i donošenje ispravnih odluka vezanih uz obrazovanje.

Učitelji na InterliberuDinka Juričić podsjetila je učitelje da ne podcjenjuju važnost mašte i emocija, kreativnosti, te visokih ciljeva koje si treba postaviti u životu. Upozorila nas je na prečesto odustajanje od zacrtanih ciljeva, razočaranja u iste, loše kompromise, nedostatak samopouzdanja… Najvažnija činjenica koju smo zapamtili odnosila se na oca kreativnog razmišljanja Edwarda de Bona i njegovu teoriju o šest „mislećih šešira“ koji zajedno čine kreativno timsko razmišljanje. Učitelji u svom radu trebaju težiti da postignu kreativni timski duh koji ujedinjuje sve osobine spomenutih „mislećih šešira“.

Nakon inspirativnog predavanja uputili smo se na Interliber. Oduševila nas je raznovrsna ponuda knjiga po prihvatljivim cijenama, inovativne ideje koje su privlačile kupce, ali nedostatak je svakako bila prevelika gužva koja je otežavala kretanje do traženih naslova.

Prije povratka kući posjetili smo Arena centar u kojemu je također bila prevelika gužva, ali i mnoštvo događaja koji su nam privukli pažnju. Umorni, ali prepuni dojmova i obogaćeni novim knjigama u večernjim satima uputili smo se kućama.

Antonia Martinčić