Događanja

Županijska smotra učeničkih zadruga u Rijeci

U petak, 19. svibnja 2023. g. učenice 7.r. Dorotea Žužić, Ivona Prendivoj i Ema Kosić su u pratnji učiteljice Marije Žužić i domara Jasminka Mešića predstavljale našu zadrugu Busilak na ovogodišnjoj 22. županijskoj smotri zadruga koja se održavala na Korzu u Rijeci.

Među 40ak prisutnih učeničkih zadruga, naša se zadruga istaknula u eko proizvodnji domaćeg maslinovog ulja, izradi macerata od smilja, mirisnim vrećicama lavande te sadnicama bosiljka. Novac koji smo skupili bit će iskorišten za potrebe škole u Vrhu, a proizvodi koji se na smotri nisu uspjeli prodati učenice će prodavati nakon priredbe za 25. godišnjicu škole.

Ema Kosić

Za potrebe ovogodišnje smotre učenici 6.r. David Kosić, David Perlić, Katarina Tomičić i Tia Mršić sudjelovali su u stvaranju malog video uratka u trajanju od 1.5 minuta gdje su predstavili naše ovogodišnje proizvode i rad u Mediteranskom vrtu.

Sveukupno, u nekoliko kategorija naša je zadruga na ovogodišnjoj smotri zadruga osvojila 25.5 od ukupno 40 bodova.

Zahvaljujem svim članovima zadruge na sudjelovanju u različitim akcijama tijekom ove školske godine i nadam se da ćemo dogodine biti još bolji. Marija Žužić

Misli zeleno, živi zeleno

Obavljena je sadnja u jesenskoj akciji Posadi stablo ne budi panj!  Članovi UZ Busilak i učenici 8.r OŠ Fran Krsto Frankopan Krk, PŠ Vrh danas su uspješno odradili sadnju tri sadnice, badema, smokve i jabuke u sklopu akcije Posadi stablo ne budi panj. Učenici već drugi put sudjeluju u ovoj akciji pod čijim je pokroviteljstvom posađeno ukupno 7 stabala u školskom vrtu! U sadnji je sudjelovalo 11 učenika. S geslom”Misli zeleno, živi zeleno”, veliki pozdrav do slijedeće akcije! 

Voditeljica UZ Busilak Sanja Novosel Grgurić 

https://panj.crogis.hr?lat=45.050484717099536&lng=14.530438184738161&zoom=18


Sudjelovali smo na 18. Županijskoj smotri učeničkih zadruga

Učenici UZ Busilak sudjelovali su na 18. Županijskoj smotri učeničkih zadruga u Rijeci, OŠ Trsat. Smotra je okupila 40tak UZ iz PGŽa sa gostima iz Istarske županije. Zadrugari su prezentirali svoje proizvode: maslinovo ulje iz školskog maslinika, balzame za usne, te pilinge za tijelo. Svi proizvodi su napravljeni sa eko domaćim sastojcima i mediteranskim biljem iz školskog vrta. Bili smo zapaženi kao uspješni početnici s obzirom da sudjelujemo tek prvu godinu. Zadrugari su dobili smjernice za daljni rad koje će iskoristiti za poboljšanje svoje prezentacije na idućoj smotri u Crikvenici. Slike u prilogu.


Prvi urod u školskom vrtu!

Mladi zadrugari, članovi sekcije Eko proizvođači, UZ Busilak, PŠ Vrh, ubrali prvu, mladu, proljetnu blitvu. Ubrano povrće koje je uzgojeno bez ikakvih umjetnih gnojiva i aditiva pripremljeno je za obrok u PB skole. Zadrugari se nadaju i daljnjem dobrom urodu ,te će se povrće iz školskog vrta pripremiti za sve učenike u sklopu školske marende!

Dobar tek!

Voditeljica PŠ Busilak

Sanja Novosel Grgurić