Potresni mesopust 2023.

Mesopust smo ove godine zbog predstojećih zimskih praznika proslavili danas. Prva dva školska sata u blagovaoni je bilo vrlo živo. Učenici od 4. do 8. razreda su uz pomoć svojih učiteljica, nekolicine mama i jedne bake takali šurlice. Svi su bili jako vrijedni i izradili puno više no što je potrebno za marendu za sve učenike i djelatnike škole i naše današnje goste.

Spominjući goste dolazimo do najzabavnijeg dijela dana. Između dva velika odmora posjetila nas je skupina mladih mještana. Maskirani i opremljeni instrumentima priuštili su nam u dvorani pravu mesopusnu feštu.

Nakon maškaranog plesa na slasne šurlice su prionuli učenici viših razreda i druga skupina učitelja, naš ravnatelj, tajnica i djelatnice računovodstva, no svoju marendu nisu pojeli do kraja. Ni u primisli nam nije bilo da će ovakav predivan sunčani i veseli dan naprasno prekinuti potres. Učitelji su odmah evakuirali sve učenike iz zgrade i okupili ih u dvorištu. Bilo je mnogo uplašenih i potresenih, ali srećom ubrzo su svi živi i zdravi krenuli svojim kućama, a mnogi od njih u papučama.

Iščekivani praznici započeli su nam nešto ranije no što smo planirali. Neka svo zlo ostane na ovom pretrpljenom strahu i stresu i neka od sada počnu bezbrižni dani kratkog odmora!