Sudjelovanje u e Twinning projektu

Nakon 3 mjeseca završili smo sudjelovanje u našem Etwinning projektu European languages: A bridge for Cultural Diversity. U projektu smo sudjelovali zajedno sa 120 škola iz raznih europskih zemalja, a cilj je  bio upoznati značenje i važnost dana europskih jezika i njegovog obilježavanja.

Projekt smo započeli početkom rujna. Budući da je projekt brojao mnogo članova podijeljeni smo u skupine prema dobi učenika. Glavni zadatak je bio razmjena razglednica.

Četvrti i peti razred je pisao razglednice svojim europskim vršnjacima, dok su 6. i 7 razredi izrađivali digitalne razglednice. Jedan od zadataka bio je otpjevati i snimiti poznatu dječju pjesmicu „Kad si sretan“ na svojem jeziku. Poslali smo video, te je nastala zajednička pjesma. Dobili smo priliku i upoznati naše vršnjake online. Održali smo dva online druženja  na kojima smo se ukratko upoznali i imali priliku čuti strane jezike.

Učenici sedmog razreda su snimili pozdrav na stranom jeziku  jednog od partnera, a naši španjolski partneri su naučili hrvatski pozdrav.

Kroz projekt napravili smo zajedničku pjesmicu, upoznali smo zastave i pozdrave zemalja naših partnera. Kao rezultat nastala je  izložba zajedničkih razglednica (https://www.storyjumper.com/book/read/117085452/617e8042b8c0d )   te knjiga sa slikama učenika s maskama.

Sve naše razglednice možete pogledati i na digitalnoj karti: https://www.thinglink.com/card/1498628853776515074