Početak prijava u sustavu za upise u srednju

Dragi osmaši,

u ponedjeljak 1. lipnja, iza 12 sati, započinju prve prijave u sustavu za upise. Donosimo vam detaljne informacije o postupku prijave i nekoliko korisnih savjeta.

.

PRVA PRIJAVA U SUSTAV

Kao što smo već rekli, prve prijave u sustavu za upise kreću u ponedjeljak 1. lipnja 2020. godine, prijave će toga dana biti moguće iza 12 sati.

Prijavljujete se na poveznici: upisi.hr

Desno na zaslonu vidjeti ćete prozorčić za prijavu. Kod prve prijave unesite svoje AAI@EduHr podatke (one koje ste dobili u školi i koje koristite za eDnevnik, Carnet webmail,… ) – unesite samo korisničko ime i lozinku, a polje za PIN kod prve prijave ostavite prazno.

Nakon što kliknete Prijavi se, u sljedećem koraku ćete vidjeti polje Broj mobilnog telefona. Unesite svoj broj mobitela i nakon toga će vam u kratkom roku na vaš mobitel stići SMS poruka s vašim PIN-om. Nakon što dobijete PIN, kod svake sljedeće prijave u sustav ćete, osim korisničke oznake i lozinke, uvijek utipkati i vaš PIN.

PROVJERA PODATAKA

Za prvu prijavu imate vremena do kraja lipnja (rok je kraći za one koji žele upisati razredni odjel za sportaše, o tome više na kraju ovog članka) ali vam svakako preporučamo to napraviti što prije, kako bi na vrijeme pregledali sve podatke u sustavu. Nakon što se uspješno prijavite u sustav, moći ćete pregledati svoje osobne podatke i ocjene. Naravno, ocjene iz osmog razreda biti će vidljive nakon završetka ove nastavne godine.

Vrlo je važno da pažljivo provjerite sve svoje osobne podatke i ocjene. U slučaju da uočite bilo koji pogrešan podatak (ime i prezime roditelja, adresa, neka ocjena iz prijašnjih razreda,…) što prije se javite svojoj razrednici, razredniku ili vašoj učiteljici ili učitelju iz informatike koji će te podatke ispraviti.

NEKOLIKO KORISNIH NAPOMENA

  • Ukoliko ne znate svoje korisničko ime ili lozinku, javite se učitelju iz informatike Borisu Bolšecu koji će vam poslati nove podatke.
  • Ako netko od vas nema osobni mobitel, pa ne može unijeti svoj broj za dobivanje PIN-a, preporučamo da unesete broj od nekoga iz svoje obitelji. Ako ni to nije moguće, onda unesite broj svoje razrednice ili razrednika, naravno uz prethodni dogovor s njima.
  • Tajnost PIN-a je vrlo važna. PIN služi kao dodatna zaštita sigurnosti prijave i vaših privatnih podataka. Dakle, svoj PIN čuvajte u tajnosti. 🙂
  • Ako se dogodi da zaboravite PIN, postupak je sljedeći: za izgubljeni PIN potrebno je s broja mobilnog telefona kojeg ste unijeli u sustav prilikom prve prijave, poslati SMS poruku sadržaja OPET na broj 888777. Poruka se naplaćuje po cijeni definiranoj ugovorom s vašim operaterom. 
  • U slučaju da imate ispravne sve podatke (korisničku oznaku, lozinku i PIN), a ipak se ne možete prijaviti u sustav, tada kontaktirajte CARNET-ovu podršku obrazovnom sustavu na broj 01 6661 500.

PRIJAVA U RAZREDNE ODJELE ZA SPORTAŠE

Ako među vama ima onih koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše, potrebno se prijaviti u sustav i  iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše tako da ispunite podatke na kartici “Moji podaci”. To treba napraviti od 1. do 8. lipnja 2020. godine. Na navedenoj kartici upisujete sport kojim se bavite, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub. Obavezno nakon unosa navedenih podataka, svoj odabir potvrdite na gumbu Spremi promjene koji se nalazi pri dnu stranice. 

Važno je poštovati rokove prijave u sustav kako bi se našli na rang-listama nacionalnih sportskih saveza i kako bi se mogli kasnije prijaviti u programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše. Također, a s obzirom da iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše započinje i završava ranije, molimo da programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše isključivo prijavljuju oni učenici koji zaista namjeravaju upisati takav obrazovni program, budući da će oni kandidati koji prijave takve obrazovne programe i ne iskoriste ostvareno pravo upisa, oduzeti mjesto nekom drugom kandidatu.

Pravo prijave za upis u razredne odjele za sportaše imaju kandidati koji su uvršteni na rang-listu određenog sportskoga saveza. Na najviše 80 bodova, temeljem zajedničkoga elementa vrednovanja, ovi kandidati dobit će još najviše 80 bodova temeljem sportske uspješnosti na način opisan u Pravilniku i brošuri “Umjetnički programi i odjeli za sportaše”.

Nakon što Središnji državni ured za šport pošalje nerangirane liste kandidata po sportovima nacionalnim sportskim savezima i nakon što nacionalni sportski savezi objave preliminarne rang-liste na naslovnicama svojih mrežnih stranica, kanadidati imaju mogućnost prigovora na objavljene rezultate. Završetkom roka za prigovore objavljuju se konačne rang-liste na naslovnicama mrežnih stranica nacionalnih sportskih saveza na temelju kojih se kandidatima dodjeljuju bodovi za upis sportskog odjela.

I naravno, za sve nove obavijesti i upute o upisima, pratite naše školske web stranice.