Božićni koncert još jednom odigran pred punim auditorijem

U dvorani krčke srednje škole, 22. prosinca održan je još jedan Božićno – novogodišnji koncert na poticaj učitelja osnovnih škola Fran Krsto Frankopan, Omišalj i Malinska-Dubašnica te u izvedbi učenika s područja čitavog otoka koji su njegov program uspješno isprepleli sadržajima različitih školskih predmeta.

Ove godine to je bio šesnaesti po redu koncert, inače prigodna blagdanska priredba prepoznatljiva po masovnosti izvođača – ponajviše združenom zboru sastavljenom od više od četiristo raspjevanih osnovaca. Osim po masovnosti izvođača, ovo hvalevrijedno događanje prepoznatljivo je barem po još dvjema značajkama: brojnosti publike koja iz godine u godinu, malo je reći, ispuni dvoranu do posljednjega mjesta, ali i neprekinutom humanitarnom angažmanu kojim se svake godine nastoji doprinijeti rješavanju problema iz naše sredine.

Božićno-novogodišnji koncert u KrkuUpravo vezujući se uz potonje, uz prezentaciju glazbenog i scenskog izraza talentiranih školaraca, humanitarni aspekt ovogodišnjeg koncerta, čiju je organizaciju odradila Osnovna škola Fran Krsto Frankopan – Područna škola Vrbnik, bit će namijenjen za potrebe liječenja mališana Roka Vidakovića iz Punta i majke jedne od krčkih školarki Hasibe Majetić iz Krka. Dobrovoljnim prilozima, kojima će se naposlijetku podržati obitelji Vidaković i Majetić, još je jednom demonstrirana osjetljivost velikog broja otočana spram u zajednici uvijek prisutnih potreba.

Posljednjih godina, sredstvima prikupljenim tijekom ovog glazbeno-scenskog projekta, koji sigurno mnogima uspjeva uljepšati predblagdansko vrijeme, participiralo se u humanitarnim akcijama Dajmo da čuju, Djeca djeci i Dajmo im svjetlost te zalagalo za što bolju kvalitetu života HIV pozitivnih mališana, ali i darivao lovranski Dom za djecu Ivana Brlić Mažuranić te njivičku Udrugu Moj prijatelj u čijem je fokusu terapijsko, sportsko i rekreativno jahanje osoba s posebnim potrebama. Pored toga, brinulo se o štićenicima novovinodolskog Doma za djecu Braća Mažuranić, pomagalo djevojčici Taši Čiča iz Bakra kojoj su po rođenju dijagnosticirane cerebralna paraliza i epilepsija, kao i blizankama Josipi i Maji Zekić iz Vrha suočenim s dijagnozom izostanka psiho-motoričkog razvoja, dok su se prošle godine sredstva prikupljala za pomoć u liječenju Tea Jelenovića iz Klimna, dječaka oboljelog od artrogripoze.

Zanimljivo je, u nadi da će ova lijepa priča potrajati još dugo, prisjetiti se kako je projekt krenuo na inicijativu Valentine Vizin, Nariman Pavačić, Ane Jagić Aljić i fra Ivana Peranića, koji su ideju o humanitarnom božićnom koncertu, uz podršku ravnatelja, ostalih nastavnika te brojnih sponzora, uspješno preveli u djelo!

FOTOGALERIJA:

tekst i fotografije: Igor Gržetić
izvor: www.grad-krk.hr