Posjet osmih razreda Vukovaru

U sklopu obrazovnih aktivnosti, Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ provodi projekt „Posjet osmih razreda Vukovaru“ za učenike osmih razreda svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Naši osmaši, u pratnji razrednika Borisa Brnića, Alme Dujmović, Marije Maglić, Marte Tomašić, Mire Katunar, Katarine Žic-Bužonja, Marije Žužić, Vilme Depikolozvane i ravnatelja Serđa Samblića  sudjelovali su u projektu od 19. do 21. lipnja 2016. godine.

Posjet osmih razreda VukovaruCilj projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ jest učenike osmih razreda učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Posjet uključuje održavanje predavanja o Domovinskom ratu u skladu s nastavnim programom predmeta Povijest za osme razrede, obilazak svih mjesta sjećanja vezanih za Domovinski rat, prenošenje poruke mira, prihvaćanja različitosti i suosjećanja kroz Školu mira i radionice. Ministarstvo branitelja  financira smještaj, prijevoz i prehranu za sve učenike osmih razreda tijekom posjeta.

U sklopu dvodnevnog posjeta, osim obilaska memorijalnih lokaliteta u Vukovaru, učenici su posjetili Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture.

Projekt je ujedno i način socijalizacije u novom okruženju, prilika za upoznavanje običaja, navika i kulture zavičaja u cjelini, kao i poticaj nastavnicima da primjenjuju korelaciju i integraciju nastavnih sadržaja.

Pod dojmom potresnih ratnih svjedočanstava, ali i srdačnog prijema domaćina, ohrabreni porukama mira, učenici su se vratili kući te ovim korisnim i ugodnim druženjem zaokružili svoje zajedničke dane u osnovnoj školi.

Ravnatelj

Serđo Samblić

FOTOGALERIJA: