Golubice mira iz Punta za žrtve Domovinskog rata

Od prošle godine obilježavamo 18. studenog kao Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i stradale u Vukovaru i Škabrnji. Budući da je to ujedno i neradni dan danas su učenici naše škole prigodno obilježili ovaj spomendan.

Sa svojim su učiteljima upalili lumine koji su u spomen svim žrtvama tijekom dana gorili u školskom holu.

Prethodnih su dana vrijedno pripremali plakate i panoe za hol i u hodnicima. Trećaši su radili bijele golubice tehnikom monotopije i slike vukovarskog vodotornja tehnikom grataža. Četvrtaši su pak od glinamola izrađivali vučedolske golubice.

Iako se radi o tužnoj tridesetoj obljetnici pada Vukovara i spomenu na preveliku žrtvu ljudi stradalih u ratu važno je da učenici imaju jasnu svijest o strahotama bilo kakvog rata i nasilja koji nikada ne donose ništa dobro, nego za sobom ostavljaju gorčinu i tugu.

Obiteljima stradalih svojim radovima i upaljenim svijećama šaljemo iskrenu sućut, ali ujedno i zahvalnost što nam omogućili da sretno i bezbrižno odrastamo u slobodnoj domovini. Neka nas ovaj plamen podsjeća da se domovinu voli srcem i radom, a ne samo riječima i da ruku prijateljstva i dobrodošlice pružamo svakom putniku namjerniku!