Školski izlet u Zagreb

U utorak 8.12.2015. učenici viših razreda osnovne škole Frana Krsta Frankopana iz Punta bila je na izletu u Zagrebu.

Krenuli smo 6:30. Stali smo u 8 sati na maloj stanci od pola sata na Ravnoj gori kako bi se malo okrijepili prije nastavka puta. Učitelji su pili kavu, a đaci su u trgovini kupili hranu i piće. Prva stanica u Zagrebu bila nam je RTL Televizija. Dočekala nas je ljubazna gđica. Marina i rekla nam da će nas provesti kroz studio, režiju i redakciju. U  studiju smo vidjeli mjesto gdje se snima RTL danas, prognoza, Šoping  kraljica i druge emisije.

S redakcijom nas je upoznala meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar od koje smo saznali kako se priprema vremenska prognoza, a imali smo priliku postaviti joj mnoga pitanja.

Nakon RTL-a autobusom smo došli pred Hrvatski školski muzej. Tamo smo vidjeli kako je škola izgledala u 19.st. Imali su male ploče, a učitelji su imali šibe. Vidjeli smo i udžbenike iz tog vremena i zaključili da su učenici učili puno praktičnije predmete nego mi danas.

Učiteljice Marta i Martina iskoristile su priliku da se fotografiraju sa svojom vremešnom kolegicom Ljubicom 🙂 

Prošetali  smo do Tkalčićeve ulice gdje smo imali organizirani ručak, a nakon toliko aktivnosti jedva smo dočekali da ispeku pizze za svih nas!

Poslije ručka svi smo se zajedno kratko družili na Trgu bana Jelačića, a nakon toga su  5. i 6. razred išli u muzej Iluzija, a 7. i 8. razred su išli na klizalište da bi se onda zamijenili u tim aktivnostima. U Muzeju iluzija je bilo vrlo zanimljivo.

Oko 22 sati došli smo u Punat i svatko je umoran ali pun dojmova krenuo  svojoj kući. Ja mislim da mi je ovo bio najzanimljiviji školski izlet u životu jer sam puno toga naučio i u isto se vrijeme zabavio.

Jan Kvasić, 5.r

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo općinskom načelniku g. Marinku Žicu na razumijevanju i financijskoj pomoći pri realizaciji ovog izleta!