Obavijest – E nastava 2. tjedan

Poštovani roditelji

Za nama je prvi tjedan e- nastave ili tzv. nastave na daljinu.

Učili SMO SVI i roditelji i učenici, a naravno i učitelji. Vaša su djeca bila upućena na korištenje OneNote bilježnice (jer smo to naučili na nastavi informatike). No radi preopterećenog sustava nisu dobro često dobro funkcionirale i bilo je ponekad problema sa uploadom ili pisanjem po samim bilježnicama.

Odlučili smo kao kolektiv ponuditi uz One Note i  nešto vrlo slično, poprilično jednostavno (tipa Facebook-a), Yammer koji se također nalazi u Office 365 i u kojem će se ostvarivat razredna komunikacija s predmetnim učiteljima, osobito ako bude i dalje problema s One Note bilježnicama.

Neće biti potrebne ponovne prijave.

Važno je da učenik pronađe grupu napravljenu za svoj razred:

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_5r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18098257920&view=all

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_6r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18099929088&view=all

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_7r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18100199424&view=all

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_8r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18100944896&view=all

Tada će mu se odobriti ulaz u grupu, a potom će slijediti upute kako pronaći ostale predmete.

Predmeti idu po principu:

6R PID VRH

6R HJ VRH

5R POV VRH

7R EJ VRH…

Predmet je vidljiv učitelju predmeta i tamo ostvarujete komunikaciju. Prenosite datoteke, gledate….

SAVJETI:  (kako i Yammer ne bi „pao“ i ne funkcionirao):

  1. kod postavljanja datoteka, postavljajte PDF datoteke ili slike (.jpg/ .png) ili veze jer zauzimaju manje prostora.
  2. OSTANITE ULOGIRANI, PREUZMITE YAMMER ZA DESTOP ILI ZA MOBITEL
  3. Radite PREMA SATNICI trenutnog dana.

Obavijest

Poštovani roditelji i učenici

E nastava će u našoj školi biti organizirana putem OneNote bilježnica.

Napravljene su RAZREDNE bilježnice kojima imaju pristup svi učenici i predmetni učitelji. U tim će bilježnicama biti postavljani zadaci, prezentacije, linkovi i materijali za učenike.

U nastavku su dane detaljne upute kako pristupati OneNote bilježnicama (iako to već učenici predmetne nastave jako dobro znaju).

Sretno, uspješno i zdravo u novo iskustvo e-učenja.

Vaši učitelji

UPUTE:

Izvođenje nastave na daljinu – praktične upute

Dragi učenici i roditelji,

sigurno ste putem medija ovog vikenda čuli mnoge informacije vezane uz izvođenje nastave na daljinu tijekom sljedeća dva tjedna, no ovdje vam ih donosimo na jednom mjestu.

Svi će razredi moći pratiti nastavu na tv programu po sljedećem rasporedu:

Na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja možete vidjeti raspored predavanja s poveznicama na YouTube kanal. Sadržaj se nalazi OVDJE.

Nadalje, svi su učenici predmetne nastave povezani virtualno sa svojim razredima i učiteljima. Učitelji će provoditi nastavu uz pomoć raznih digitalnih alata, a učenici imaju obavezu izvršavati svoje zadatke kao i u redovnoj nastavi i sve u dogovoru sa učiteljima.

Roditelji, podržite i pratite svoju djecu i pratite web stranicu škole na kojoj će pravovremeno objavljivati sve eventualne novosti i upute.

Pravila lijepog i primjerenog ponašanja u virtualnom okruženju vrijede kao i za ponašanje u učionici. Učitelji, ali i djelatnici Carneta pratit će objave pa prenosimo napomenu ministrice Divjak da “učenici za neprimjerene oblike ponašanja mogu snositi posljedice”.

Budući da će se izrazito velik broj korisnika (ne samo u Hrvatskoj) koristiti istim platformama molimo vas za strpljenje ukoliko bude dolazilo do problema pri logiranju ili slično.

vaši učitelji

VAŽNO! – Nastava na daljinu

Odgađa se nastava u cijeloj Republici Hrvatskoj na dva tjedna.

Nastava će biti organizirana na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Učenici koji dođu u školu, bit će zbrinuti. Prijevoz učenika neće biti organiziran.

Dodatne upite i informacije možete dobiti preko službenih kontakata škole.

Serđo Samblić,
ravnatelj OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk

Raspored prikazivanja škole na TV:

Mesopust u našoj školi

U utorak, 25. veljače, je naša škola bila prepuna raznih, novih lica. Bilo je tu prekrasnih princeza i vitezova, zombija, vještica, dobrih vila, raznih životinjica, glasnih i veselih zvončara, mornara, super junaka, rokera, kamermana, Harryja Pottera, miniona, kauboja, a naši osmaši su bili pravi veseli pituri.

Osmaši su nam organizirali i Ples pod maskama u školskoj dvorani, gdje su se okupili svi učenici naše škole. Učenici su se zabavljali, plesali, pjevali, odigrale su se i plesne igre, a oni najbolji su osvojili slatke nagrade.

Hvala osmašima na dobroj muzici i organizaciji ovog plesa.

Pogledajte našu fotogaleriju!

Radionice u PŠ Vrh povodom Dana ružičastih majica

U srijedu 26. veljače 2020. godine u našoj je Školi obilježen Dan ružičastih majica. Taj dan tradicionalno se obilježava od 2017., kada je od strane hrvatskog Sabora proglašen Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja, na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Iako se svakodnevno dotaknemo tema kao što su nenasilje i pozitivno međusobno komuniciranje, svakako je i Dan ružičastih majica dobar povod za još više i još dublje osvijestiti što sve nasilje je i zašto je loše.

Povodom obilježavanja, u PŠ VRh održane su radionice za učenike od 1. do 8. razreda, s ciljem osvješćivanja i prevencije nasilja, kao i poučavanja učenika poželjnim načinima reakcije na vršnjačko nasilje. Radionice koje su održale školske psihologinje (Iva Žužić psihologinja pripravnica i Danijela Šekuljica, psihologinja Škole) u suradnji s učiteljicama, provedene su kroz brojne aktivnosti i diskusiju sudionika. Učenici 1. i 2. razreda bavili su se osjećajima u sukobu, za učenike 3. razreda provedene aktivnosti uključile su osvješćivanje naših reakcija u sukobu. Učenici 4. i 6. razreda zajednički su izradili pozitivne poruke kao podršku prevenciji nasilja, a za učenike 5. i 8. razreda radionice su potaknule uživljavanje u ulogu žrtve/naslnika/promatrača,kao i načine na koje se svaki pojedinac može zauzeti za sebe.

Osim radionica sa školskom psihologicom, razredni su, a tako i predmetni učitelji, djeci približili načine stvaranja  pozitivnog školskog okružja, s nultom tolerancijom na nasilje.

U informatičkoj se učionici poseban naglasak stavio na zlostavljanje putem Interneta, što je sve češće u današnje vrijeme. Djeca osnovnoškolske dobi se tijekom svojeg odrastanja susreću s mnogim izazovima, posebice na Internetu. Važnost je prepoznati što je dobro, a što loše i kako se oduprijeti pritisku okoline.

Osvijestimo sebe i svoju djecu. Komunicirajmo. Budimo primjer, budimo podrška. Pomognimo bez osuđivanja. Izgradimo im samopouzdanje i potičimo ih da misle svojom glavom.

Ako duboko u sebi znaš da to nešto nije dobro, onda to nikako nije dobro.

Tu smo.