MOJA ŠKOLA radovi učenika 4. razreda

          Moja škola zove se Osnovna škola ˝Fran Krsto Frankopan˝ i nalazi se u Vrhu.

           U nju idu učenici od prvog do osmog razreda. U školi ima puno učionica, knjižnica s knjigama koje djeca koriste za lektire, Mediteranski vrt i igralište.

Učenici su zajedno s učiteljima uredili Mediteranski vrt u kojem su zasadili biljke i postavili klupe i stolove, gdje učenici ponekad zajedno uče. Taj vrt je više puta dobio nagradu, kao jedan od najljepših školskih vrtova u Hrvatskoj.

Zbog pojave virusa djeca ne mogu u školu nego imaju nastavu online. Nekima nedostaje škola jer ne vole online nastavu.

Meni je isto draže biti u školi jer mogu vidjeti svoje prijatelje i učitelje.

           Nadam se da ćemo se brzo vratiti u školu i ići na izlet s roditeljima koji nam je učiteljica obećala.

                                                                      Mihael Živić, 4.razred

            Moja škola se nalazi  na Vrhu, pokraj doma. S lijeve strane prolazi glavna cesta. Kad otvorimo prozore čujemo aute koji prolaze.

            S desne strane škole je igralište. Pokraj škole se nalazi Mediteranski vrt. Škola je svijetlo žute boje, ima tri kata. U njoj su izložene stvari iz davnine, crteži učenika i trofeji koje su naši učenici osvojili za školu. U normalnim danima na hodnicima se čuje žamor, smijeh i vika djece. Prije smo se smijali i zabavljali, a sad, iako se čujemo preko mobitela, nedostaje mi moj razred.

            Prilagodila sam se, ali ja želim biti u učionici s učiteljicom Danijelom i ostalim učenicima. Nedostaju mi moje učiteljice, moj razred i prijatelji.

Sara Ž.

Moja se škola nalazi u selu Vrh. U mojoj  školi nema puno učenika, alii ma puno veselja, igre, prijatelja i pameti. Nađu se i učenici s tugom i ljutnjom. Međutim, sve to prođe.

Moja je škola kao dječji dom. Svi jedni drugima pomažemo i podržavamo se. Učiteljice su sve pametne,a učitelji svi strogi. Kad nas oni uče, samo se oni loši muče. Na velikom odmoru djeca zadovoljno trče van. Dečki krenu igrati nogomet, a cure svaki put nešto novo.

Učitelji i učiteljice se stalno nešto dogovaraju. Čim zvono zazvoni, svi odmah u razred. Svaki je sat zanimljiv, ali nas matematika ponekad ljuti. Kad je škola gotova, krećemo svojim kućama.

Volim svoju školu! S njom mi niti jedan dan nije dosadan!👋💖

Tai

Obavijest

10. i 13. travnja ( Veliki petak i Uskrsni ponedjeljak) su neradni dani.

Obratiti pažnju na raspored i zamjene dana, te RADNU SUBOTU, 18.4.!

RASPORED ZA IDUĆI TJEDAN:

14.4. – utorak- po satnici PONEDJELJKA

15.4. – srijeda – po satnici PETKA

18.4. – subota – po satnici PONEDJELJKA

Svim učenicima i njihovim roditeljima Sretan Uskrs!

Školska knjižnica – obavijest

Dragi korisnici školske knjižnice,

iz naših dugogodišnjih druženja i razgovora pod odmorima u školskoj knjižnici znam koliko vam teško pada čitanje digitalnih oblika lektira, no trenutačno nemamo drugog izbora. Kako biste se snašli u pronalaženju aktualnih lektirnih naslova, nudim vam dvije mogućnosti:

https://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

eLektire je mrežna stranica koja omogućuje preuzimanje i čitanje lektira  u elektroničkom obliku, a lektire su dostupne  u Web, PDF i ePub formatu. Knjige se mogu preuzeti u elektroničkom obliku, a neke i u obliku audio zapisa:

Možete se prijaviti na dva načina:
Pomoću aai@edu korisničkih podataka CARNeta. Ako se prijavljujete pomoću aai@edu korisničkih podataka, unesite ih pod “PRIJAVA” – “Prijava aai@edu korisničkim računom”

Ako tako ne ide, onda se registrirate i dobijete pristupne podatke koji vrijede samo za stranice eLektire. Ako se prijavljujete pomoću korisničkih podataka koje ste unijeli prilikom registracije na stranicama eLektire, unesite ih pod “PRIJAVA” – “Prijava korisničkim računom eLektire”

Druga zanimljiva stranica je HRlektire.com gdje se nalaze digitalizirani naslovi knjiga -lektira za osnovnu i srednju školu.

Za ljubitelje Smiba i Modre laste!

Oni su dostupni svim učenicima:

SMIB, broj 8, travanj 2020.:https://online.fliphtml5.com/kzpyj/homn/?fbclid=IwAR3frQ13nTpOflLcpo7SqdGPxYEIOsDIm8kX-MuDTVP1diREwcMLMPxPNhM

MODRA LASTA, broj 8, travanj 2020.:https://online.fliphtml5.com/kzpyj/ezpy/?fbclid=IwAR0aus-CXDqvDQVPSXjh4Z7r5D8dKDbTHZ4srnoFBR_LKxB_b9LwzJHYw5c

SMIB, broj 7, ožujak 2020. :https://online.fliphtml5.com/kzpyj/yqlt/

MODRA LASTA, broj 7, ožujak 2020.:https://online.fliphtml5.com/kzpyj/aery/

U nadi do skorog viđenja,

knjižničarka Irena

Obavijest – E nastava 2. tjedan

Poštovani roditelji

Za nama je prvi tjedan e- nastave ili tzv. nastave na daljinu.

Učili SMO SVI i roditelji i učenici, a naravno i učitelji. Vaša su djeca bila upućena na korištenje OneNote bilježnice (jer smo to naučili na nastavi informatike). No radi preopterećenog sustava nisu dobro često dobro funkcionirale i bilo je ponekad problema sa uploadom ili pisanjem po samim bilježnicama.

Odlučili smo kao kolektiv ponuditi uz One Note i  nešto vrlo slično, poprilično jednostavno (tipa Facebook-a), Yammer koji se također nalazi u Office 365 i u kojem će se ostvarivat razredna komunikacija s predmetnim učiteljima, osobito ako bude i dalje problema s One Note bilježnicama.

Neće biti potrebne ponovne prijave.

Važno je da učenik pronađe grupu napravljenu za svoj razred:

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_5r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18098257920&view=all

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_6r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18099929088&view=all

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_7r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18100199424&view=all

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_8r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18100944896&view=all

Tada će mu se odobriti ulaz u grupu, a potom će slijediti upute kako pronaći ostale predmete.

Predmeti idu po principu:

6R PID VRH

6R HJ VRH

5R POV VRH

7R EJ VRH…

Predmet je vidljiv učitelju predmeta i tamo ostvarujete komunikaciju. Prenosite datoteke, gledate….

SAVJETI:  (kako i Yammer ne bi „pao“ i ne funkcionirao):

  1. kod postavljanja datoteka, postavljajte PDF datoteke ili slike (.jpg/ .png) ili veze jer zauzimaju manje prostora.
  2. OSTANITE ULOGIRANI, PREUZMITE YAMMER ZA DESTOP ILI ZA MOBITEL
  3. Radite PREMA SATNICI trenutnog dana.

Obavijest

Poštovani roditelji i učenici

E nastava će u našoj školi biti organizirana putem OneNote bilježnica.

Napravljene su RAZREDNE bilježnice kojima imaju pristup svi učenici i predmetni učitelji. U tim će bilježnicama biti postavljani zadaci, prezentacije, linkovi i materijali za učenike.

U nastavku su dane detaljne upute kako pristupati OneNote bilježnicama (iako to već učenici predmetne nastave jako dobro znaju).

Sretno, uspješno i zdravo u novo iskustvo e-učenja.

Vaši učitelji

UPUTE:

Izvođenje nastave na daljinu – praktične upute

Dragi učenici i roditelji,

sigurno ste putem medija ovog vikenda čuli mnoge informacije vezane uz izvođenje nastave na daljinu tijekom sljedeća dva tjedna, no ovdje vam ih donosimo na jednom mjestu.

Svi će razredi moći pratiti nastavu na tv programu po sljedećem rasporedu:

Na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja možete vidjeti raspored predavanja s poveznicama na YouTube kanal. Sadržaj se nalazi OVDJE.

Nadalje, svi su učenici predmetne nastave povezani virtualno sa svojim razredima i učiteljima. Učitelji će provoditi nastavu uz pomoć raznih digitalnih alata, a učenici imaju obavezu izvršavati svoje zadatke kao i u redovnoj nastavi i sve u dogovoru sa učiteljima.

Roditelji, podržite i pratite svoju djecu i pratite web stranicu škole na kojoj će pravovremeno objavljivati sve eventualne novosti i upute.

Pravila lijepog i primjerenog ponašanja u virtualnom okruženju vrijede kao i za ponašanje u učionici. Učitelji, ali i djelatnici Carneta pratit će objave pa prenosimo napomenu ministrice Divjak da “učenici za neprimjerene oblike ponašanja mogu snositi posljedice”.

Budući da će se izrazito velik broj korisnika (ne samo u Hrvatskoj) koristiti istim platformama molimo vas za strpljenje ukoliko bude dolazilo do problema pri logiranju ili slično.

vaši učitelji