Obavijest o udžbenicima za sljedeću školsku godinu

Sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve udžbenike obveznih i  izbornih predmeta od prvog do osmog razreda, sredstva se osiguravaju u državnom proračunu, a nabavu udžbenika provodi škola.

Udžbenike će učenici preuzeti u školi na početku nove školske godine.

Roditelji kupuju sami druga nastavna sredstva  prema dolje navedenom popisu dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2020./2021.

8. razred 2019./2020.

Riječ razrednice

Dragi moji osmaši,

evo nas na samome kraju ove najneobičnije školske godine ikad. Nije nam dala čak ni provesti uobičajenu svečanu završnu priredbu! Ali uvijek treba gledati s one bolje strane, pa ako je tako, neka ode!

Bili ste mi dobri. Znali smo se našaliti i nasmijati, ali i ozbiljno razgovarati i dogovarati. Satovi razredne zajednice znali su izgledati kao obiteljski… Sve  nas je to na neki način povezalo.

Voljeli smo izlete i dobru hranu. Uživali smo u dogovaranju o tome što ćemo jesti. Izleti su, složit ćete se, bili izvrsni: Brijuni, Zadar, Karlovac, Slavonija, Šibenik, Split, Knin, Sinj, Krka… ne znam gdje je bilo ljepše.

Vaši roditelji uvijek su vam pružali podršku, što je itekako važno i vrijedno. Vjerujem da će tako nastaviti na cijelom vašem životnom putu i zato im na tome budite zahvalni.

Upišite školu koju zaista želite jer i sami znate, mada možda niste toga svjesni, da će vam ona odrediti tijek života. Nije svejedno hoćete li na posao ići veseli ili s grčem u želudcu. Zato pametan i iskren izbor važna je stvar.

Nadam se da će vas u životu pratiti sreća jer ponekad uz najveći trud, a bez sreće, uspjeh može izostati.

Čestitam vam na završetku osnovne škole te se nadam i želim da uspijete u svemu što želite, da ostvarite svoje snove!

Vaša razrednica i učiteljica Hrvatskoga jezika

Mirela Sparožić

MOJA ŠKOLA radovi učenika 4. razreda

          Moja škola zove se Osnovna škola ˝Fran Krsto Frankopan˝ i nalazi se u Vrhu.

           U nju idu učenici od prvog do osmog razreda. U školi ima puno učionica, knjižnica s knjigama koje djeca koriste za lektire, Mediteranski vrt i igralište.

Učenici su zajedno s učiteljima uredili Mediteranski vrt u kojem su zasadili biljke i postavili klupe i stolove, gdje učenici ponekad zajedno uče. Taj vrt je više puta dobio nagradu, kao jedan od najljepših školskih vrtova u Hrvatskoj.

Zbog pojave virusa djeca ne mogu u školu nego imaju nastavu online. Nekima nedostaje škola jer ne vole online nastavu.

Meni je isto draže biti u školi jer mogu vidjeti svoje prijatelje i učitelje.

           Nadam se da ćemo se brzo vratiti u školu i ići na izlet s roditeljima koji nam je učiteljica obećala.

                                                                      Mihael Živić, 4.razred

            Moja škola se nalazi  na Vrhu, pokraj doma. S lijeve strane prolazi glavna cesta. Kad otvorimo prozore čujemo aute koji prolaze.

            S desne strane škole je igralište. Pokraj škole se nalazi Mediteranski vrt. Škola je svijetlo žute boje, ima tri kata. U njoj su izložene stvari iz davnine, crteži učenika i trofeji koje su naši učenici osvojili za školu. U normalnim danima na hodnicima se čuje žamor, smijeh i vika djece. Prije smo se smijali i zabavljali, a sad, iako se čujemo preko mobitela, nedostaje mi moj razred.

            Prilagodila sam se, ali ja želim biti u učionici s učiteljicom Danijelom i ostalim učenicima. Nedostaju mi moje učiteljice, moj razred i prijatelji.

Sara Ž.

Moja se škola nalazi u selu Vrh. U mojoj  školi nema puno učenika, alii ma puno veselja, igre, prijatelja i pameti. Nađu se i učenici s tugom i ljutnjom. Međutim, sve to prođe.

Moja je škola kao dječji dom. Svi jedni drugima pomažemo i podržavamo se. Učiteljice su sve pametne,a učitelji svi strogi. Kad nas oni uče, samo se oni loši muče. Na velikom odmoru djeca zadovoljno trče van. Dečki krenu igrati nogomet, a cure svaki put nešto novo.

Učitelji i učiteljice se stalno nešto dogovaraju. Čim zvono zazvoni, svi odmah u razred. Svaki je sat zanimljiv, ali nas matematika ponekad ljuti. Kad je škola gotova, krećemo svojim kućama.

Volim svoju školu! S njom mi niti jedan dan nije dosadan!👋💖

Tai

Obavijest

10. i 13. travnja ( Veliki petak i Uskrsni ponedjeljak) su neradni dani.

Obratiti pažnju na raspored i zamjene dana, te RADNU SUBOTU, 18.4.!

RASPORED ZA IDUĆI TJEDAN:

14.4. – utorak- po satnici PONEDJELJKA

15.4. – srijeda – po satnici PETKA

18.4. – subota – po satnici PONEDJELJKA

Svim učenicima i njihovim roditeljima Sretan Uskrs!

Školska knjižnica – obavijest

Dragi korisnici školske knjižnice,

iz naših dugogodišnjih druženja i razgovora pod odmorima u školskoj knjižnici znam koliko vam teško pada čitanje digitalnih oblika lektira, no trenutačno nemamo drugog izbora. Kako biste se snašli u pronalaženju aktualnih lektirnih naslova, nudim vam dvije mogućnosti:

https://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola

eLektire je mrežna stranica koja omogućuje preuzimanje i čitanje lektira  u elektroničkom obliku, a lektire su dostupne  u Web, PDF i ePub formatu. Knjige se mogu preuzeti u elektroničkom obliku, a neke i u obliku audio zapisa:

Možete se prijaviti na dva načina:
Pomoću aai@edu korisničkih podataka CARNeta. Ako se prijavljujete pomoću aai@edu korisničkih podataka, unesite ih pod “PRIJAVA” – “Prijava aai@edu korisničkim računom”

Ako tako ne ide, onda se registrirate i dobijete pristupne podatke koji vrijede samo za stranice eLektire. Ako se prijavljujete pomoću korisničkih podataka koje ste unijeli prilikom registracije na stranicama eLektire, unesite ih pod “PRIJAVA” – “Prijava korisničkim računom eLektire”

Druga zanimljiva stranica je HRlektire.com gdje se nalaze digitalizirani naslovi knjiga -lektira za osnovnu i srednju školu.

Za ljubitelje Smiba i Modre laste!

Oni su dostupni svim učenicima:

SMIB, broj 8, travanj 2020.:https://online.fliphtml5.com/kzpyj/homn/?fbclid=IwAR3frQ13nTpOflLcpo7SqdGPxYEIOsDIm8kX-MuDTVP1diREwcMLMPxPNhM

MODRA LASTA, broj 8, travanj 2020.:https://online.fliphtml5.com/kzpyj/ezpy/?fbclid=IwAR0aus-CXDqvDQVPSXjh4Z7r5D8dKDbTHZ4srnoFBR_LKxB_b9LwzJHYw5c

SMIB, broj 7, ožujak 2020. :https://online.fliphtml5.com/kzpyj/yqlt/

MODRA LASTA, broj 7, ožujak 2020.:https://online.fliphtml5.com/kzpyj/aery/

U nadi do skorog viđenja,

knjižničarka Irena

Obavijest – E nastava 2. tjedan

Poštovani roditelji

Za nama je prvi tjedan e- nastave ili tzv. nastave na daljinu.

Učili SMO SVI i roditelji i učenici, a naravno i učitelji. Vaša su djeca bila upućena na korištenje OneNote bilježnice (jer smo to naučili na nastavi informatike). No radi preopterećenog sustava nisu dobro često dobro funkcionirale i bilo je ponekad problema sa uploadom ili pisanjem po samim bilježnicama.

Odlučili smo kao kolektiv ponuditi uz One Note i  nešto vrlo slično, poprilično jednostavno (tipa Facebook-a), Yammer koji se također nalazi u Office 365 i u kojem će se ostvarivat razredna komunikacija s predmetnim učiteljima, osobito ako bude i dalje problema s One Note bilježnicama.

Neće biti potrebne ponovne prijave.

Važno je da učenik pronađe grupu napravljenu za svoj razred:

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_5r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18098257920&view=all

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_6r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18099929088&view=all

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_7r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18100199424&view=all

OŠ “FKFrankopan”, PŠ VRH_8r

Link: https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=18100944896&view=all

Tada će mu se odobriti ulaz u grupu, a potom će slijediti upute kako pronaći ostale predmete.

Predmeti idu po principu:

6R PID VRH

6R HJ VRH

5R POV VRH

7R EJ VRH…

Predmet je vidljiv učitelju predmeta i tamo ostvarujete komunikaciju. Prenosite datoteke, gledate….

SAVJETI:  (kako i Yammer ne bi „pao“ i ne funkcionirao):

  1. kod postavljanja datoteka, postavljajte PDF datoteke ili slike (.jpg/ .png) ili veze jer zauzimaju manje prostora.
  2. OSTANITE ULOGIRANI, PREUZMITE YAMMER ZA DESTOP ILI ZA MOBITEL
  3. Radite PREMA SATNICI trenutnog dana.