Informatičke avanture naših prvašića

Informatika je u osnovnim školama od ove školske godine postala izborni predmet već od 1. razreda.

Naša se škola može pohvaliti činjenicom da  gotovo 100% djece pohađa ovaj izborni predmet. Cilj digitalne transformacije osnovne škole je da učenici steknu znanja i vještine potrebne za svijet koji se stalno mijenja. Kao učiteljica, prvi puta sam se i sama susrela sa radom u 1. razredu. U našoj školi dočekao me 21 učenik 1. razreda te smo zajedno krenuli u avanturu upoznavanja digitalnog svijeta.

Kako izgleda jedan naš četvrtak pokazati ćemo vam u prvoj epizodi INFORMATIČKIH AVANTURA…

Uspješna berba u školskom masliniku

U organizaciji Učeničke zadruge Busilak ,OŠ Fran Krsto Frankopan, koja već treću godinu djeluje u Područnoj školi Vrh, obavljena je berba u školskom masliniku. Osim članova zadruge u berbi je sudjelovao i veliki broj ostalih učenika škole pa čak i maleni prvašići. Berba je nažalost bila obilježena trenutnim mjerama za zaštitu od COVID-19,bralo se pod maskama i pazilo na udaljenost što nije omelo učenike da uživaju na svježem zraku i društveno korisnom radu što je i cilj i zadatak rada u Učeničkoj zadruzi.

Školski maslinik je u potpunosti ekološki, za prihranu se koristi samo humus kojeg škola dobiva od komunalnog društva Ponikve, te je i ulje ekstra djevičanske kvalitete. Ove godine ubrano je 150 kg maslina  i dobiveno je 14 litara ulja koje će vrijedni zadrugari pakirati u staklene bočice od 2,5 dl sa svojim logom, te će se s tim proizvodom predstaviti i na županijskoj smotri UZ PGŽ.

Dio ulja donira se i školskoj kuhinji te se koristi u prehrani učenika.

Voditeljica UZ Busilak

Sanja Novosel Grgurić

72 sata bez kompromisa

U subotu, 17. listopada, peteročlana ekipa mladih volonterki, bivših učenica naše škole, sada srednjoškolki i jednog volontera iz Krka odradila je radnu akciju rezanja lovorove živice i obrezivanja grmova u Mediteranskom vrtu PŠ Vrh.

Akcija je odrađena u sklopu nacionalnog volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“, koja se odvija u hrvatskoj već 7 godina.  Otok Krk se prvi put  ove godine priključio akciji, i to u organizaciji biskupijskog Caritasa, a sudjelovalo je 86 mladih volontera i volonterki.

Cilj ove akcije je da mladi ljudi daju beskompromisno na raspolaganje svoje vrijeme, talente i vještine kroz radne, ekološke ili socijalne akcije na korist pojedincima ili ustanovama u lokalnoj zajednici.

Tako je i ova ekipa, koja si je dala ime „Mediteranska žilavica“ žilavo prionula na posao u našem školskom vrtu i dovela ga u red. Hvala ekipi na uloženom trudu!

21 đak prvak

I stigao nam je još jedan rujan, a s njim i početak školske (i nastavne) godine. Iako malo opterećeni propisanim mjerama, učenici su ispod svojih šarenih maski skrivali vesele osmijehe. Ponovno zajedno, ima li ičeg boljeg, ljepšeg?

 U nova saznanja, borbe i pobjede, učiti, družiti se i stvarati!

A naš prvi razred broji čak 21 novo ime:

 • Nola
 • Mia
 • Marija
 • Mihael
 • Ema
 • Emili
 • Ivano
 • David
 • Marii
 • Leon
 • Ena
 • Lovro
 • Vid
 • Luka
 • Jakov
 • Emela
 • Noela
 • Leo
 • Vito
 • Mihael
 • Luka

Prvašići, kapa dolje,

Učite s puno volje!

Svim učenicima želimo puno uspjeha u ovoj školskoj godini!

POČETAK NASTAVNE GODINE 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Na početku smo još jedne vrlo izazovne godine, u kojoj, osim usvajanja znanja i stjecanja novih vještina te druženja s prijateljima, također treba misliti i na čuvanje svojega i tuđeg zdravlja.

Stoga, evo obavijesti o organizaciji nastave i pravilima ponašanja učenika i učitelja u školi:

Svi će učenici od 1. do 8. razreda imati svoju učionicu, dok će se nastavnici  “seliti” od razreda do razreda. Svaki će učenik sjediti sam u klupi. Nastava će se organizirati u blok satovima što je više moguće, kako bi učenici u jednom danu imali što manje predmeta i kontaktirali što manje učitelja.

Također se svi trebaju pridržavati epidemioloških mjera,  što znači koristiti maskicu za usta i nos, posebno u autobusu, prilikom ulaza i izlaza iz škole te u pojedinim situacijama kada se ne može osigurati preporučeni razmak od 1.5 metra. 

Epidemiolozi su naglasili da se djeca jednog razreda ne miješaju s djecom ostalih razreda te će se stoga učenici prilikom dolaska pred školu razvrstati u kolone po razredima i čekati učitelja koji im taj dan predaje prvi sat da dođe po njih te zajedno uđu u školu. Na ulazu će dezinficirati ruke i obuću. Isto tako, učitelj koji  im predaje zadnji sat, ispratit će ih do izlaza škole.

Marende će se nositi u učionicu pa će marenda biti “suha”: pizze, sendviči i sl.

Molimo učenike da što češće peru ruke u učionicama, u kojima će biti sapuni i papirnati ručnici.

Prvi dan nastave, u ponedjeljak, učenici će na SRZ dobiti detaljnije informacije. 

Knjige su stigle pa treba doći sa školskim torbama da se mogu uzeti.

Roditelji ne ulaze u školu dok traje nastava. Sve potrebne informacije dobit će na roditeljskom sastanku koji će se održati u drugom tjednu nastave. 

Učitelji PŠ Vrh

Obavijest o udžbenicima za sljedeću školsku godinu

Sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve udžbenike obveznih i  izbornih predmeta od prvog do osmog razreda, sredstva se osiguravaju u državnom proračunu, a nabavu udžbenika provodi škola.

Udžbenike će učenici preuzeti u školi na početku nove školske godine.

Roditelji kupuju sami druga nastavna sredstva  prema dolje navedenom popisu dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2020./2021.

8. razred 2019./2020.

Riječ razrednice

Dragi moji osmaši,

evo nas na samome kraju ove najneobičnije školske godine ikad. Nije nam dala čak ni provesti uobičajenu svečanu završnu priredbu! Ali uvijek treba gledati s one bolje strane, pa ako je tako, neka ode!

Bili ste mi dobri. Znali smo se našaliti i nasmijati, ali i ozbiljno razgovarati i dogovarati. Satovi razredne zajednice znali su izgledati kao obiteljski… Sve  nas je to na neki način povezalo.

Voljeli smo izlete i dobru hranu. Uživali smo u dogovaranju o tome što ćemo jesti. Izleti su, složit ćete se, bili izvrsni: Brijuni, Zadar, Karlovac, Slavonija, Šibenik, Split, Knin, Sinj, Krka… ne znam gdje je bilo ljepše.

Vaši roditelji uvijek su vam pružali podršku, što je itekako važno i vrijedno. Vjerujem da će tako nastaviti na cijelom vašem životnom putu i zato im na tome budite zahvalni.

Upišite školu koju zaista želite jer i sami znate, mada možda niste toga svjesni, da će vam ona odrediti tijek života. Nije svejedno hoćete li na posao ići veseli ili s grčem u želudcu. Zato pametan i iskren izbor važna je stvar.

Nadam se da će vas u životu pratiti sreća jer ponekad uz najveći trud, a bez sreće, uspjeh može izostati.

Čestitam vam na završetku osnovne škole te se nadam i želim da uspijete u svemu što želite, da ostvarite svoje snove!

Vaša razrednica i učiteljica Hrvatskoga jezika

Mirela Sparožić