Arhiva kategorije: Nekategorizirano

Reciklirana priča

Dana 21.5.2018. školu je posjetila kazališna družina Svarog i za niže razrede izvela predstavu “Reciklirana priča”.

Bilo je smiješno, zanimljivo i poučno!
IMG 20180521 083414
IMG 20180521 083414
« 1 od 10 »

SVEČANOST OBILJEŽAVANJA DVADESET GODINA ŠKOLE VRH

Proteklih smo dana imali dvostruki razlog za slavlje, naime naša je Područna škola Vrh u petak 4. svibnja 2018. godine proslavila dvadeset godina od izgradnje osnovne škole ujedno i dvadeset godina postojanja osmogodišnje škole.

Kako i priliči svečanost smo započeli himnom u izvođenju školskoga zbora te uz pratnju učenice petoga razreda Petre Bogović na klavijaturama, a kroz zanimljivo osmišljeni program vodile su nas učenice osmoga razreda Ivona Kraljević i Katarina Polonijo.

Ravnatelj Serđo Samblić, nakon što je pozdravio brojne uzvanike, u svojem je govoru istaknuo je kako su na nivou ove školske ustanove, među koje spada i naša PŠ Vrh, ostvareni veliki napredci i mnogi uspjesi poput Mediteranskoga vrta i proizvodnje maslinova ulja, osnivanje učeničke zadruge, programa Ekoškole, a isto tako je izdvojio i podatak o šesteročlanom stručnom timu koji čine po jedan pedagog i psiholog te po dva knjižničara i logopeda što je standard kojeg ima rijetko koja škola u Hrvatskoj.

Nastavi čitati

SUDJELOVALI SMO NA HODOČAŠĆU DJECE NA GROB BISKUPA MAHNIĆA

Petnaestu godinu za redom djeca cijele Krčke biskupije subotu pred Cvjetnicu hodočaste na grob biskupa Mahnića. I ove se godine okupio velik broj hodočasnika.

Za razliku od prethodnih susreta koji su se održavali samo u katedrali, ovog je puta program bio nešto drugačije osmišljen. Djeca su podijeljena u četiri skupine koje su se gradom kretale smjerom kazaljke na satu i posjećivale četiri mjesta usko vezana uz život biskupa Mahnića. U crkvi franjevaca trećoredaca nas je gvardijan poučio o povezanosti biskupa Mahnića s franjevcima. Na groblju nas je dočekao krčki župnik vlč. Anton Valković i pokazao nam grob biskupove majke Josipe i kratko nam govorio o njezinom životu uz sina s kojim se doselila u Krk. Slijedeće odredište bila je katedrala gdje je vlč. Saša Ilijić govorio o školovanju i ređenju biskupa Mahnića i djeci pokazao biskupovu mitru i Latinsko-njemački rječnik koji je biskup koristio tokom svog školovanja. Program je završio u dvorani biskupije koja je početkom 20. stoljeća bila tiskara koju je otvorio biskup Mahnić o čemu je govorio preč. Franjo Velčić.

Sve su se grupe ponovno okupile u katedrali gdje je kratko predstavljena slikovnica o životu biskupa Mahnića koju su sami izradili. Naime, tokom prvog polugodišta svaka je škola u biskupiji imala zadatak slikom i tekstom obraditi jedan dio biskupovog života. Komisija je odabrala najuspješnije radove od kojih je zatim sačinjena slikovnica. Autori su nagrađeni simboličnim darovima. Predstavnica naše škole bila je Katarina Polonijo kojoj upućujemo posebne čestitke jer njezin rad, osim u samoj slikovnici, krasi i naslovnu stranicu.

Vrhunac susreta bila je sv. misa koju je predvodio biskup Ivica.

vjeroučiteljica Martina

fotogalerija:

undefined
undefined
« 1 od 19 »

film:

 

Radionica: Izrada predmeta od filcane vune

U suradnji s Lokalnom akcijskom grupom “Kvarnerski otoci” pod vodstvom g. Uga Toića, održana je 4. radionica u suradnji s “Ruta Wool & Design” izrada predmeta od filcane vune. Gospođa Vesna Jakić je upoznala učenike naše škole s načinima korištenja vune pri izradi svakodnevnih predmeta. Također je pokazala mnoštvo raznolikih predmeta koje se mogu izraditi: od privjeska za ključeve, pregača, papuča, stolnjaka do torbi.Učenici od 4. do 7.r. su u srijedu 14.3. izrađivali cvijeće od filcane vune te se pritom dobro zabavili. Zahvaljujemo gospođi Vesni na posjeti te na mnogobrojnim idejama za našu buduću zadrugu.

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Učenici od 1. do 4. razreda naše Škole integriranim danom obilježili su Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. U uvodnom dijelu okupili smo se u 2. razredu, gdje smo proveli igru u kojoj su učenici iskustveno proživjeli situacije koje svakodnevno proživljavaju djeca koju vršnjaci ne prihvaćaju jer su različita (npr. zbog izgleda). Nakon provedene igre razgovarali smo o tome kako su se osjećali u ulozi odbačenih učenika i zaključili su da su ponekad i oni odbacivali prijatelje različita izgleda samo zato što je to činila većina.

Nastavi čitati

Škola Vrh obilježila Dan sigurnog Interneta

Svake se godine drugog utorka u veljači obilježava Međunarodni Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day  – SID). Ovogodišnji moto je: „Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama“. Cilj je osvijestiti, educirati i potaknuti sigurnije i odgovornije korištenje interneta (računala i mobitela), osobito među djecom i mladima u svijetu.

Međunarodni Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day  – SID) ove godine obilježava se u utorak, 6. veljače 2018. pod motom Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama.

Dan sigurnijeg interneta se obilježava u više od 130 država svijeta, u Hrvatskoj su se brojne škole uključile u obilježavanje, pa tako i naša škola „Fran Krsto Frankopan“, Pš Vrh. Nastavi čitati

Proglašeni najuspješniji sportaši PGŽ u 2017. g.

Jučerašnjom svečanošću u Bakru zaokružena je još jedna uspješna sportska godina. U Domu kulture Matija Mažić pred punom dvoranom sportaša, sportskih djelatnika i ostalih zaljubljenika u sport podijeljene su nagrade za 19 pojedinačnih te 12 ekipnih ostvarenja iz 20 sportova.
Proglašenju najuspješnijih sportaša PGŽ nazočili su Župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Valerij Jurešić, predsjednik Odbora za sport i tehničku kulturu Dejan Caput te ostali uzvanici i suradnici, sportski prijatelji. Nastavi čitati

Maškare ča mogu maškare

U utorak, 13. veljače posljednjeg dana mesopusta, školsko zvono označilo je početak jednog neobičnog i posebno veselog školskog jutra.Tradicionalno, u našoj školi “pusni torek” ili Mesopust je dan kada u našu školu stignu maškare. Školske klupe zauzeli su indijanci, princeze, mačke, vilenjaci, čarobnjaci,… školom su zavladale maškare! 😆

I ove su  godine posljednji dan maškara učenici 8. razreda priredili lijepu maskiranu zabavu. Bilo je tu plesa, pjesme, zabave i veselja.  kakva bi to škola bili kada ne bi bilo ocjenjivanja i vrednovanja pa je Mesopusni stručni žiri , nagradio one najljepše, najsmješnije maske, kao i one najstrašnije. Maškarana zabava je završila u 11.30 sati te su svi učenici bili ispraćeni na svoje autobuse.

Fotogalerija:

Snimka:

https://www.youtube.com/channel/UCmZlD4UKQGWkTSe9QyTjlGQ

 

 

Foto: Martina Jurjević