Nagrađeni najbolji učenici i mentori Primorsko-goranske županije

Primorsko-goranska županija i ove godine nastavlja nagrađivati izvrsnost u procesu obrazovanja. Za uspjehe postignute u školskoj 2023./2024. godini nagrađeno je 37 učenika osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova te 29 mentora koji su osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima.

Na tradicionalnom prijemu župan Zlatko Komadina sa suradnicima čestitao je državnim prvacima.
„Okupimo se jednom godišnje kako bi vam čestitali na izvrsnim rezultatima, a to je i red nas kao osnivača škola kojih je ravno sto u našoj županiji, što osnovnih, što srednjih te učeničkih domova. Naši nastavnici uvijek rade predano i povrh onoga što im je osnovna djelatnost, u smislu poučavanja i održavanje nastave. Vidim da je to uhvatilo korijenje jer su mnogi od vas najbolji u svojim kategorijama i nikad više nije bilo nagrađenih. Čestitam vam na tome, posebice mentorima koji ulažu svoj trud, znanje i ljubav prema obrazovanju i zajedno s vama rade kako bi postigli ove rezultate“, rekao je župan.

Učenicima i mentorima uručeni su prigodni darovi u vidu novčanih poklon bonova u ukupnoj vrijednosti od oko pet tisuća eura, a na svečanosti održanoj u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, čestitke su im uputile i zamjenica župana Marina Medarić te pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Okupljanje je bila prilika i za uručenje priznanja učenicima trećeg razreda Prometne škole Rijeka, Anti Vukušiću, Amelu Topiću i Adinu Solaku koji su u siječnju ove godine spasili stanare iz požarom zahvaćene stambene zgrade u središtu Rijeke za što će im biti isplaćena novčana nagrada u iznosu od po tisuću eura.

Na svečanosti nagrade su, među ostalima, primili naši otočani Zara Starčević i Viktor Agejev s mentoricom Ivonom Kirinčić (Klarić) iz krčke Osnovne škole “Fran Krsto Frankopan” te iz krčke Srednje škole “Hrvatski kralj Zvonimir” Stjepan Žužić i mentorica Marijana Tomašić za koju je nagradu primila ravnateljica Gordija Marijan.

Na događanju su sudjelovali i ravnatelji nagrađenih škola te predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje kao i Službe prosvjetne inspekcije Rijeka. U glazbenom dijelu programa nastupala je sudionica showa The Voice Hrvatska Lucija Stipanović uz klavirsku pratnju Luke Lukačevića te prvonagrađeni učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Anastasia Tomljanović na violi i Saša Miljanovića na marimbi pod vodstvom mentorica Nives Vadlja Šimunić i Anite Primorac.

Popis nagrađenih učenika i mentora osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj 2023./2024. godini dostupan je na POVEZNICI.

Izvor: otok-krk.org