Obavijest roditeljima školskih obveznika za upis u 1. razred osnovne škole za školsku 2020./2021. godinu

Novi raspored psihologijskog testiranja spremnosti za upis u 1. razred

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020.  godine obustavljene su sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Ovim putem obavještavamo roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda:

Psihologijsko testiranje spremnosti školskih obveznika za upis u 1. razred započet će  6. svibnja 2020., počevši sa školskim obveznicima za MŠ Krk te će se nastaviti za školske obveznike PŠ Baška, PŠ Punat, PŠ Vrbnik i PŠ Vrh.

O novom datumu psihologijskog testiranja roditelji/skrbnici će biti naknadno obaviješteni telefonskim putem, od strane djelatnika Škole.

Termini liječničkih pregleda za školske obveznike OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk neće se mijenjati (termine pregleda školskih obveznika roditelji/skrbnici su dobili na prijavama za upis u 1. razred u siječnju 2020.).

Upisi u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. provest će se nakon završetka provedbe postupaka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole prema rasporedu koji će utvrditi nadležna tijela u Županiji temeljem dogovora s osnovnim školama te će se o tome obavijestiti roditelje.

U skladu s rokovima iz upute o radu povjerenstava za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta usklađuje se i odobravanje pomoćnika u nastavi.

Ravnatelj

Serđo Samblić, dipl.uč.