Rafael Pahlić među najboljima na Državnom natjecanju iz informatike

Državno natjecanje iz informatike održano je u Vodicama u hotelu Imperial od 18. do 21. travnja 2023. godine. Rafael Pahlić, učenik 5.b razreda Osnovne škole “Fran Krsto Frankopan” Krk, osvojio je 5.mjesto u kategoriji Primjena algoritama.

Pravo nastupa na Državnom natjecanju iz informatike izborio je 201 učenik osnovnih i srednjih škola koji su se natjecali u kategorijama: Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera.
Nakon izvrsnih rezultata na školskom i županijskom natjecanju, naš učenik 5.b razreda Rafael Pahlić pozvan je na Državno natjecanje. Rafael Pahlić osvojio je 5.mjesto u kategoriji Primjena algoritama (mentor: Ivona Klarić, vanjski mentor: Boris Bolšec (KIOK)).

U kategoriji Primjena algoritama učenici su rješavali zadatke različite težine u programskom jeziku Python ili C++ uz pomoć kojeg su morali programirati svoja rješenja zadanih problema.
U ovoj kategoriji cilj je osmisliti algoritam koji rješava zadani problem. Zadani problemi su jako često složeni, pa je potrebno kombinacijom postojećih i osmišljavanjem novih algoritama doći do efikasnog rješenja.

Čestitke Rafaelu na odličnom rezultatu!

Ivona Klarić, učiteljica informatike