Svečano otvaranje Državnog natjecanja iz njemačkog jezika

Svečano otvaranje Državnog natjecanja iz njemačkog jezikaU ponedjeljak 11. travnja 2016. godine u Osnovnoj školi „Fran Krsto Frankopan“ u Krku održana je svečanost povodom otvorenja 22. Državnog natjecanja iz njemačkog jezika.

Svečana priredba trajala je od 18.00 do 19.00 sati, te su uzvanici imali prilike uživati u raznovrsnom kulturnom programu koji su za njih pripremili domaćini. Voditeljica programa bila je učiteljica Milica Žužić. Navedena učiteljica za uvodni dio programa izabrala je prikazati monodramu  u izvedbi učenika šestog razreda Antonija Jurešića  za koju je inspiracija bila poznati roman Christine Nostlinger: „Konrad ili dijete iz limenke“. Monodrama talentiranog Antonija Jurešića prethodno je bila  izvedena na županijskom natjecanju iz Lidrana. Nakon kratke, ali nadasve inspirativne monodrame, program su obogatile članice vokalne skupine  Bona forma. Podsjetimo na činjenicu da su dvije učiteljice naše škole njezine ponosne članice: Karmela Vajdoher Žilić (voditeljica), te Dana Adžić – Kapitanović. Nakon oduševljenja publike i uživanja u glazbenom izričaju uslijedio je formalniji dio večeri, te smo poslušali mnoge uvažene govornike navedenim redoslijedom:

1. Ravnatelj škole, Serđo Samblić

2. Gradonačelnik, Dario Vasilić

3. Predstojnik Agencije za odgoj i obrazovanje (Podružnica Rijeka), Oleg Đaković

4. Predstavnik Goethe instituta, Ralf Kloetzke

5. Predstavnica Njemačke središnjice za obrazovanje u inozemstvu, Renate Simoneit

6. Predsjednica Državnog povjerenstva za natjecanje iz njemačkog jezika, Sanja Jambrović Posedi

Nakon slušanja uvaženih govornika službeno je otvoreno 22. Državno natjecanje iz njemačkog jezika. Možemo zaključiti da su uzvanici zaista uživali u raznolikom kulturnom  programu koji su za njih pripremili domaćini.

Knjižničarka Antonia Martinčić

FOTOGALERIJA: