Izlet na otok Košljun natjecatelja i mentora Državnog natjecanja iz njemačkog jezika

287U utorak 12. travnja 2016.  natjecateljima i mentorima Državnog natjecanja iz njemačkog jezika bio je ponuđen izlet brodom Lenica na otok Košljun. S obzirom na velik broj zainteresiranih, sudionici natjecanja raspoređeni su  u dvije grupe, te je na taj način svim zainteresiranim omogućen posjet otoku Košljunu.

Do otoka Košljuna vozili smo se pola sata od grada Krka. Učenici i mentori uživali su u vožnji brodom, te su postavljali mnoga pitanja o otocima uokolo, branju šparoga i ostalim krčkim zanimljivostima. Na Košljunu nas je dočekao vrlo srdačan fratar koji nas je četrdeset minuta vodio Franjevačkim samostanom Košljun i pokazivao nam njegove muzeje: arheološki, sakralni, etnografski, te najnoviji prirodoslovni muzej. Također, saznali smo da trenutno na otoku obitavaju tri franjevca, kojima u ispomoć dolaze časne sestre. Franjevci osim uživanja u miru i tišini otoka, redovito pokazuju ljepote otoka brojnim turistima.

Naposljetku, obje su se grupe zajedno vratile brodom Lenica u 18 sati, te je uslijedila  objava rezultata pisanog dijela natjecanja. Sigurni smo da ih je kratki izlet na otočić Košljun barem nakratko odmorio od natjecanja, te su uživali u jedinstvenosti i ljepoti ovog otoka.

 Knjižničarka Antonia Martinčić

FOTOGALERIJA: