U Krku održan 28. po redu Kamp mladih informatičara

U Krku je 6. srpnja svečano zatvoren 28. kamp mladih informatičara Hrvatske i tom su prilikom svim sudionicima uručena priznanja, najboljima pohvale a pokroviteljima, sponzorima, predavačima i organizatorima zahvalnice.

Svečanost zatvaranja uveličali su mnogi uvaženi gosti: Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Eugen Ban, viši savjetnik za tehničku kulturu i informatiku, predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje, Mirjana Metikoš, glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture, Tamara Žic, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Krka, Serđo Samblić, ravnatelj OŠ F. K. Frankopan Krk i mnogi drugi.

28. kamp mladih informatičara Hrvatske održan je od 27. lipnja do 7. srpnja i okupio je 86 najboljih mladih informatičara iz cijele Hrvatske kao i učenike osnovnih škola otoka Krka željne novih znanja i vještina. U prostorima OŠ F. K. Frankopana u Krku oni su prema svojim željama sudjelovali u nekoj od 16 radionica u kojima su mogli naučiti osnovne naredbe iz Loga i Pythona, kako isprogramirati robota ali i neke napredne algoritme koji će im pomoći u rješavanju složenih natjecateljskih zadataka.

Za sve su sudionike organizirana i zanimljiva predavanja te drugi zabavni sadržaji, a radionice su vodili stručni suradnici Hrvatskog saveza informatičara, uspješni mladi informatičari i osvajači olimpijskih informatičkih medalja, te članovi Kluba informatičara otoka Krka.

Prema posebnom programu na Kampu su se za nastupe na međunarodnim informatičkim natjecanjima pripremali i članovi juniorske i seniorske informatičke reprezentacije.

Ovu tradicionalnu ljetnu školu u Krku je organizirao Hrvatski savez informatičara u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i OŠ F. K. Frankopana iz Krka, domaćinom ovog Kampa, te pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Krka i Županije primorsko-goranske. Potporu programu pružila je i firma iOlap iz Rijeke.