Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U ponedjeljak 14. listopada obilježili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tom smo se prigodom okupili u školskoj blagovaonici i zajedno se družili uz prigodn program koji su nam pripremili učenici razredne nastave.

Prvi su se predstavili učenici prvog razreda koji su recitirali dvije pjesme – Slušaj i Za dan kruha, a dvije su recitacije također izveli i učenici drugog razreda – Što radi pekar i Kruh. Osim toga, dvoje je učenika izvelo i kratki igrokaz Koka i zrno i svi smo zaključili da imamo odlične glumce! Trećaši su nas oduševili svojim predstavljanjem s dugom recitacijom Od malena zrna do  kruha crna koju su upotpunili i prigodnim gestama. Kako i priliči veselom skupi, program su zaključili učenici četvrtog razreda koji su nam otpjevali pjesmu čiju izvedbu možete i poslušati:

Osim toga, oni su priredili i prigodni pano na kojem su prikazali temu kruha kroz biblijsku povijest: u Starom zavjetu kroz manu u pustinji, u Novom zavjetu kroz umnažanje kruha i danas u euharistiji.

Nakon učeničkog dijela programa, obratio nam se puntarski župnik vlč. Ivica Kordić koji je okupljenima posvijestio koliko smo blagoslovljeni i sretni što nismo gladni i što ne moramo razmišljati hoće li nas svakog dana na stolu dočekati uksni obrok. Neka djeca nisu te sreće i to ne znači da mi u svojim blagoslovima ne trebamo uživati, nego baš dapače – u veselju dijeliti međusobno kruh i poštivati ga upravo zato što ga imamo.

Kratka molitva bila je zahvala pred slasnu marendu koju smo si samo priredili – gotovo svi učenici sudjelovali su na način da su dan ranije sa svojim obiteljima pripremili predivnu i mirisnu hranu koja je krasila dugački blagovaonski stol. Bilo je i više nego dovoljno da se svi ne samo najedu nego i uživaju u fantastičnim okusima. Kao i uvijek, podijelili smo dio i s našim “susjedima” u vrtiću, jaslicama i Općini.

Zahvaljujemo se svim roditeljima i učenicima na pripremi ukusne hrane i teti Željki koja je ispekla slasne frite!

Koliko smo se zabavili, najeli i uživali možete vidjeti u maloj foto galeriji.