Draga školo, sretan ti tvoj dan!

Iako smo ovog tjedna proslavili Dan škole putovanjima ipak smo se odlučili okupiti se u holu i predstaviti jedni drugima projekte na kojima smo posljednjih mjeseci vrijedno radili.

Petaši i šestaši su prvi predstavili svoj rad. Oni su pod mentorstvom učiteljice Martine MŠ vrijedno radili na zaštiti i oslikavanju gredica u vrtu. Kako smo već izvijestili gredice su nam na jesen izradili volonteri akcije 72 sata bez kompromisa uz donaciju GP Krka i Ponikve. Učenici su ih sada pošmirglali, zaštitili temeljnom bojom i oslikali motivima livade i mora. Na jednoj stoji i broj 72 kao trajna zahvala volonterima. Posebno smo emotivno vezani na oslikani logo škole koji je za školu osmislila naša draga učiteljica Alma Dujmović koja je na žalost prošlog tjedna preminula. Veliko joj hvala za sve, a ovaj ćemo logo s ponosom uvijek isticati i time će uvijek njezin dobar duh biti uz nas jer ga je uvijek nesebično dijelila.

O ovom smo projektu već izvještavali pa detaljnije pojašnjenje i više fotografija možete vidjeti u toj objavi.

Mikrofon su preuzeli sedmaši koji su u sklopu Treninga životnih vještina tjednima vrijedno ukrašavali hol, stubište i hodnik na katu. O tome nam par riječi želi reći njihova razrednica Sonja:

SVE ŠTO HOĆU, MOGU!

Može li jedan sedmaš učiniti školu ugodnijim mjestom boravka? Možda jedan ne može, ali cijeli razred može. Dokazali su to moji sedmaši ove školske godine.

U sklopu projekta Trening životnih vještina učenici su se odlučili za kreativne radionice na kojima će urediti interijer škole. Za pomoć oko ideja i financiranja obratili smo se voditeljici udruge Puntarske užance Ivi Mrakovčić koja je svojom kreativnošću upotpunila naše ideje.

Napravili smo plan uređenja. Na stepenice ćemo zalijepiti poticajne poruke, osmislit ćemo igre u holu, urediti mirni kutak, napraviti putokaz, u hodniku postaviti uže sa šalabahterima, a na vrh stepenica kreativnu pregradu koja će istovremeno biti pano i sigurnosna ograda.

Konzultirali smo koordinatoricu projekta Danijelu Šekuljicu koja je podržala naše ideje i nadopunila ih. 

Krenuli smo u realizaciju. Učenici su bili vrlo vrijedni, kreativni, motivirani, nasmijani, zadovoljni i povezani. Slušali su i pomagali jedni drugima. U pomoć nam je priskočio i kućni majstor Andrijano Karabaić. 

Ovim projektom naučili smo da možemo biti pasivni i ne poduzimati ništa ili asertivni i promijeniti, uljepšati mnoge stvari koje nas okružuju.

Ovogodišnji je projekt nadmašio sva moja očekivanja. Uistinu sam ponosna razrednica svojih sedmaša!

učiteljica Sonja Rode Mrakovčić

Njihov mirni kutak u konačnici je dopunjen s dvije vreće za sjedenje koje su dodane iz projekta Književnog kutka koji ćemo predstaviti u nastavku i postao je prekrasan i vrlo posjećen dnevni boravak škole.

Učiteljica Martina J predstavila je projekt Književnog kutka koji je realiziran u knjižnici. Detalje ovog projekta za sada ćemo zadržati u tajnosti jer očekujemo posljednju pošiljku knjiga, a onda ćemo vam ga ponosno predstaviti i pozvati vas da ga razgledate jer je zaista jedinstven i ne znamo može li se koja škola u Hrvatskoj pohvaliti ovakvim kutkom (koji i nije baš tako mali kao što zvuči 🙂 ).

Najsvečaniji dio ostavili smo za kraj! OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk godinama ima status eko škole. Uz par riječi osvijestili smo si što to znači: kao učenici eko škole pazimo na okoliš što znači ne samo da ga ne onečišćujemo, nego ga i uređujemo za onima koji i nisu toliko osviješteni, brinemo o svom vrtu i učimo kako još više možemo pridonijeti ekološkom djelovanju.

Ovaj svečani čin povjerili smo svojim najvišim predstavnicima pa su to (vrlo zabavno) odradili Dino i učiteljica Sonja.

Po završetku programa za uspomenu smo snimili zajedničku fotografiju na ulazu škole i potom su učenici u pratnji svojih učitelja prošetali školom i detaljnije pregledali predstavljene projekte.

OVOM PRILIKOM SVIM UČENICIMA I DJELATNICIMA ŠKOLE

ŽELIMO SRETAN DAN ŠKOLE!